Product was successfully added to your shopping cart.

Attika - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
2 - 4 speler(s)
+/- 60 min
31,5 x 22,5 x 7 cm
Tactiek:
Geluk:
Interactie:
  • Attika Attika
  • Attika_spelmateriaal Attika_spelmateriaal

Het spel

Attika is een bouwspel, dat zich in de Griekse oudheid afspeelt. De spelers proberen zoveel mogelijk van hun gebouwen op het speelveld te zetten. Om gebouwen te kunnen neerzetten, heb je grondstoffen nodig in de vorm van kaartjes, maar je kunt daarnaast de op het speelveld afgebeelde grondstoffen gebruiken. Als je gebouwen in een logische volgorde bouwt, zijn ze zelfs gratis.

Je gebouwen komen geleidelijk aan in het spel, waarbij de exacte volgorde onbekend is. Getrokken gebouwen mag je direct bouwen als je de grondstoffen ervoor hebt, maar je kunt ze ook eerst op je eigen speelbord bewaren, zodat je ze later goedkoper kunt bouwen. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van het trekken van gebouwen grondstoffenkaartjes te nemen. Wie bouwt als eerste zijn 30 gebouwen of verbindt twee tempels met elkaar?

Attika heeft relatief eenvoudige spelregels, maar om het spel te winnen, moeten de spelers van goede huize komen.


Tactische speeltip(s)

De sleutelwoorden in dit spel zijn optimalisatie en tijdsdruk. Eigenlijk wil je zolang mogelijk sparen om daarna een hele categorie gebouwen gratis op het speelveld te zetten, maar als je daar te lang mee wacht, loop je de kans dat de andere spelers er met de mooiste plekjes vandoor gaan. Omdat een speler ook wint als hij twee tempels verbindt, kan het voorkomen dat je een uiterst kostbare actie moet doen om hem de pas af te snijden.

Kijk goed welke plekjes op het speelbord voor jou gunstig zijn en start rustig een keer op een nieuwe locatie. het kan zijn dat dit uiteindelijk goedkoper is dan alleen maar vanuit je oorspronkelijke beginpunt door te bouwen. Probeer je opties zoveel mogelijk te spreiden zodat je het de andere spelers moeilijk maakt om jou dwars te zitten.

Spelfamilie

Nee