Product was successfully added to your shopping cart.

Elfenland Jubileumeditie Bordspel

Vanaf 10 jaar
2 - 6 speler(s)
+/- 60 min
37,1 x 27,1 x 9 cm
Geluk:
Tactiek:
Interactie:
  • Elfenland-Jubileumeditie Elfenland-Jubileumeditie
  • Elfenland-Jubileumeditie_Elfenland_speelmateriaal Elfenland-Jubileumeditie_Elfenland_speelmateriaal

Het spel

Elfenland was het eerste bordspel dat 999 Games onder het huidige logo uitgaf. Het werd direct Speelgoed van het Jaar 1998. Deze speciale editie bevat het basisspel "Elfenland" en de grote uitbreiding "Elfengold". Verder zit de variant "Elfensea" er in, die zich op de achterkant van het speelbord afspeelt.

In dit logistieke, tactische spel probeer je met fantasierijke transportmiddelen als draken, elfenfietsen en toverwolken alle 20 steden van het speelbord te bezoeken. Je legt transportfiches op het speelbord om deze zo goed mogelijk op je kaarten te laten aansluiten. Maar pas op, de andere spelers hebben hindernissen om je plannen te verhinderen. Gelukkig bieden vlotkaarten en karavanen vaak uitkomst.

"Elfensea" is een variant op het basisspel. Je kunt nu naar maar liefst 32 steden reizen en daar bonusfiches verdienen, die je op verschillende manieren kunt inzetten. Elfenfietsen en trollenwagens doen in deze variant niet mee, maar walvissen kunnen je wel over de zee helpen. In deze vriendelijke familieversie zitten geen hindernissen!

In de uitdagende uitbreiding "Elfengold", die uitsluitend met "Elfenland" te combineren is, bied je op de aangeboden transportfiches in plaats van deze te trekken. Daardoor ontstaan interessante dilemma's. Het bezoeken van steden levert je nieuw goud op, zodat je in de volgende ronde weer kunt meebieden. Het spel wordt met "Elfengold" een stuk pittiger. Daarom duurt het spel 6 ronden in plaats van 4!

Awards

Spelfamilie

Nee

Algemeen nieuws:

999 (XL)Games: Elfenland

Het jubileumjaar van 999 Games zit er bijna op en we kijken terug op een feestelijk en druk jaar...

Lees meer
16-12-2015  |  Algemeen nieuws:
Kersttips

Bordspellen worden maar al te graag uitgepakt tijdens de kerstdagen.

Lees meer
07-12-2015  |  Algemeen nieuws: