Product was successfully added to your shopping cart.

999 Games Open bij UCP

25-02-2016  |  Algemeen nieuws:

In het kader van de 999 Games Open organiseerde UCP Spellenvereniging op zondag 21 februari een “Het Dorp”-toernooi. Vier durfden de strijd met elkaar aan te gaan. Bloed, zweet en tranen vloeiden dan ook rijkelijk op de speeltafel. Niet letterlijk gelukkig, maar de strijd was intens. De deelnemers probeerden, ieder met een eigen strategie, zo veel mogelijk punten te scoren met hun familieleden/speelstukken. Zo trokken sommige familieleden de wijde wereld in, terwijl anderen achterbleven op de boerderij om de akkers te bewerken. Sommige familieleden specialiseerden zich in een bepaalde ambacht, terwijl anderen zich volledig op het geloof stortten.

Uiteindelijk was het Mark, die met één punt voorsprong op zijn naaste achtervolger, de toernooizege binnen wist te halen. Zijn focus lag tijdens het spel voornamelijk op het verkopen van zo veel mogelijk goederen op de markt. Daarnaast speelden de kronieken een belangrijke rol in zijn overwinning. Als hij “Het Dorp” speelt, streeft hij er altijd naar om met vijf familieleden naam en faam te maken in het grote dorpsboek. Mark adviseert nieuwe spelers om met een plan te spelen. Dat is in het begin moeilijk, omdat het spel complex is. Maar je kunt het spel alleen winnen als je weet wat je doet en waarom je het doet.

 

Mark (rechts op de foto) speelt graag “De Legenden van Andor”. Zondag was hij echter druk bezig met het vieren van zijn toernooizege. Om vervolgens de dag erop nog een keer de champagneflessen tevoorschijn te toveren. Dit keer voor zijn tweeëndertigste verjaardag.

Eindklassement

  1. Mark – 59 punten
  2. Rinze – 58 punten
  3. Sietske – 55 punten
  4. AleWim – 38 punten

« Terug