Product was successfully added to your shopping cart.

999 (XL)Games: Catan Big Box

15-12-2015  |  Algemeen nieuws:

Het jubileumjaar van 999 Games zit er bijna op en we kijken terug op een feestelijk en druk jaar, waarin we meer dan 50 nieuwe spellen in Nederland en België introduceerden. Naast alle nieuwe spellen hebben we naar aanleiding van het 25-jarig bestaan ook een aantal speciale uitgaven in XL-vorm gepresenteerd. “Gouwe ouwe” zijn in een nieuw jasje gestoken en inclusief de bijbehorende uitbreidingen en extraatjes in Big Boxen uitgegeven, zodat je alles in één doos kunt vinden. Deze week blikken wij terug op een aantal van deze unieke edities, zoals de heruitgave van Elfenland, één van 999 Games’ eerste bordspellen, en de XL(Mega)-versie van Civilization van maar liefst 10,5 kilo. 

CATAN BIG BOX

Het meest gespeelde spel aller tijden in een grote doos!

Ben jij ook zo verslaafd aan Catan? Of ben jij zo’n type die als hij een spel speelt zoveel mogelijk variatie wil? Dan is de Catan Big Box op jouw lijf geschreven.

Allereerst zit het basisspel erin, belangrijk omdat alle andere onderdelen in de doos alleen bruikbaar zijn in combinatie met het basisspel. En mocht je dat al hebben, dan kan het zeker geen kwaad om weer prachtige, nieuwe onderdelen te hebben. Want, vind jij de geur van een net geopend spel ook zo lekker? Nou dan!

Kun je het basisspel wel dromen? Dan kun je de varianten en scenario’s van Kooplieden & Barbaren gaan proberen. Je kunt bijvoorbeeld eens met kaarten in plaats van dobbelstenen spelen en er is zelfs een variant voor 2 spelers! De scenario’s lopen in moeilijkheidsgraad op, dus je kunt op basis van de groep waar je mee speelt het meest geschikte kiezen.

Wil je de spelregels niet teveel veranderen, maar toch eens wat anders? Dan kun je kiezen voor “Helpers van Catan”, waar iedere speler wisselende rollenkaarten heeft, die speciale mogelijkheden bieden. Of: ontdek Mallorca of New York eens! De doos bevat 2 vaste speelborden met veel gedetailleerde gegevens over deze 2 locaties. Als klap op de vuurpijl kun je al deze uitbreidingen combineren met de 2 Berlijnse monumenten, die in 2014 speciaal voor de wereldkampioenschappen zijn ontwikkeld.

Volgens mij ben je nu al overtuigd dat de Catan Big Box in je kast thuishoort, maar het belangrijkste komt nog. Er zit een set roze speelstukken in, waarmee je een andere kleur kunt vervangen. Deze set bevat niet alleen de onderdelen voor de producten in de Catan Big Box, maar ook die voor de uitbreidingen “Zeevaarders” en “Steden & Ridders”! 

Dus welk groot spel komt er met de feestdagen op tafel? Ik weet het wel!  

« Terug