Product was successfully added to your shopping cart.

999 (XL)Games: El Grande

14-12-2015  |  Algemeen nieuws:

Het jubileumjaar van 999 Games zit er bijna op en we kijken terug op een feestelijk en druk jaar, waarin we meer dan 50 nieuwe spellen in Nederland en België introduceerden. Naast alle nieuwe spellen hebben we naar aanleiding van het 25-jarig bestaan ook een aantal speciale uitgaven in XL-vorm gepresenteerd. “Gouwe ouwe” zijn in een nieuw jasje gestoken en inclusief de bijbehorende uitbreidingen en extraatjes in Big Boxen uitgegeven, zodat je alles in één doos kunt vinden. Deze week blikken wij terug op een aantal van deze unieke edities, zoals de heruitgave van Elfenland, één van 999 Games’ eerste bordspellen, en de XL(Mega)-versie van Civilization van maar liefst 10,5 kilo.

Twintig jaar geleden kwam het bordspel 'El Grande' voor het eerst op de markt. Het mooi uitgevoerde spel met veel speelmateriaal werd wereldwijd een groot succes. Vele bordspelfanaten beschouwen dit spel zelfs als hun all-time favorite. Na 10 jaar uit productie te zijn geweest, is het spel inclusief 6 uitbreidingen sinds dit jaar in de vorm van een Big Box weer op de markt. El Grande Big Box wist na het winnen van de prestigieuze bordspellenprijs Spiel des Jahres in 1996 met deze heruitgave direct genomineerd te worden voor Speelgoed van het Jaar in Nederland.

Het leuke aan El Grande is dat de geluksfactor maar een minimale rol speelt. Je probeert in dit spel met jouw caballeros (heren) namelijk invloed uit te oefenen op verschillende regio’s in het Middeleeuwse Spanje. Zo zit je gedurende het hele spel op het puntje van je stoel in de hoop dat je snode plannen gaan lukken… Iedere gebeurtenis in het spel wordt veroorzaakt door de beslissingen van elke speler. Het komt aan op je strategisch vermogen en het kasteel (El Castillo) van de Koning geeft een extra verrassende draai aan het bordspel.

Met El Grande verveel je je nooit door de spanning die je continu voelt. Je staat voor moeilijke keuzes en je probeert ook nog je medespelers te dwarsbomen. Kortom, er is genoeg te beleven met deze ware klassieker!

Vind de El Grande Big Box hier ook terug in onze Kerst top 10.

 

 

 

 

 

 

« Terug