Product was successfully added to your shopping cart.

999 (XL)Games: Elfenland

16-12-2015  |  Algemeen nieuws:

Het jubileumjaar van 999 Games zit er bijna op en we kijken terug op een feestelijk en druk jaar, waarin we meer dan 50 nieuwe spellen in Nederland en België introduceerden. Naast alle nieuwe spellen hebben we naar aanleiding van het 25-jarig bestaan ook een aantal speciale uitgaven in XL-vorm gepresenteerd. “Gouwe ouwe” zijn in een nieuw jasje gestoken en inclusief de bijbehorende uitbreidingen en extraatjes in Big Boxen uitgegeven, zodat je alles in één doos kunt vinden. Deze week blikken wij terug op een aantal van deze unieke edities, zoals de heruitgave van Elfenland, één van 999 Games’ eerste bordspellen, en de XL(Mega)-versie van Civilization van maar liefst 10,5 kilo. 

Elfenland, de klassieker onder de bordspellen, nu groter dan ooit! Waar velen het spel kennen en adoreren, zijn er gelukkig ook nog genoeg andere mensen over te halen om dit geweldige spel te spelen! Op het eerste gezicht denken veel mensen vaak dat het een kinderspel is, maar laat de elfenfietsen en toverwolken je niet misleiden, het is namelijk zeker een spel voor volwassen!

In dit tactische spel probeer je met verschillende voertuigen zoveel mogelijk steden op het bord te bereiken.  Dit doe je door middel van het leggen van fiches en het spelen van kaarten. In dit spel is vooruit plannen erg belangrijk, maar daarnaast is flexibiliteit ook vereist. Je zult je routes vaak op het laatste moment moeten wijzigen. Tot groot genoegen van je medespelers, want mensen kunnen je in dit spel letterlijk en figuurlijk flink dwarsbomen!

In deze bomvolle jubileumeditie zit niet alleen het basisspel met vernieuwd artwork, maar ook een variant en een uitbreiding: “Elfensea” op de achterkant van het speelbord en de uitbreiding “Elfengold”, die het spel nog langer (6 ronden!) en tactischer maakt! Je krijgt nu de transportfiches niet meer gratis, maar moet hier op bieden. Nieuw geld is op te halen in de steden die je bezoekt. Dus mocht je oude editie van Elfenland na al die jaren en veel gebruik toe zijn aan vervanging, dan is dit de ideale vervanger!

Speel Elfenland Jubileumeditie snel (tot zelfs 6 spelers) en we garanderen dat dit ook voor de nieuwelingen een klassieker wordt!

« Terug