Product was successfully added to your shopping cart.

Amersfoort en Merksem in de ban van Marco Polo

04-04-2016  |  Algemeen nieuws:

Op 1 april ruilden 8 spelers het grappen en grollen in voor opperste concentratie. Zij namen deel aan het Marco Polo-tornooi van spellenclub Spelfort te Merksem. Het beloofde een plezierige en spannende avond te worden en niets was minder waar. Niek Lodewyckx kroonde zich uiteindelijk tot Marco Polo-kampioen. Hij deed voor het eerst mee aan de 999 Games Open.

Niek (28 jaar) heeft de voordelen van de karakters goed gebruikt en concentreerde zich voornamelijk op het vervullen van handelscontracten. Hij speelde Matteo Polo zelf voor het eerst, maar na deze ervaring raadt hij nieuwe spelers aan om voldoende handelscontracten te vervullen en toch zeker één doelkaart te volbrengen. Daarnaast zal hij niet twijfelen om Mercator ex Tabriz als karakter te kiezen als hij die kans krijgt.

Niek vindt Marco Polo een zeer leuk spel. Zijn favoriete 999 Games-titel is echter dé klassieker… De Kolonisten van Catan. Naast eeuwige roem  in de spellenclub heeft de overwinning Niek ook een mooie prijs opgeleverd. Spellenclub Spelfort dankt de deelnemers voor de plezierige avond en 999 Games voor het leveren van de mooie prijs.

In Amersfoort gingen ze van start met 8 deelnemers. Ondanks 1 overduidelijke winnaar zat de rest van het veld erg dicht bij elkaar. Zelfs zo dichtbij dat Reese Watson en Yorick Goudzwaard, de tweede en derde plek, exact gelijk eindigden. Beide spelers hadden na 2 ronden een keer gewonnen en zijn daarna derde geëindigd bij de volgende ronde, maar ook in speelpunten kwamen ze precies op 110 punten. Op basis van onderling resultaat werd Yorick officieel tweede.

Har Kroon is de winnaar geworden van dit Open-toernooi. Marco Polo vind hij een erg leuk spel, en krijgt van hem dan ook een dikke 8. Har Kroon: “Ik hou van strategiespellen, over het algemeen hoe moeilijker hoe beter. Zelf ben ik organisator van toernooien en spelletjesfan in hart en nieren.”

Hij heeft twee keer andere personages gekregen en ondanks dat hij niet even bekend was met beide heeft hij zoveel mogelijk op het personage gespeeld. Tip van hem is om de mogelijkheden van jouw personage maximaal te benutten.

     

 

« Terug