Product was successfully added to your shopping cart.

BK Star Realms in Gent

11-04-2016  |  Algemeen nieuws:

Outpost Gent was gastheer van het Belgisch Kampioenschap Star Realms 2015! 
Na de toernooien van het speelseizoen 2015 was 10 april 2016 de grote finale van het Belgisch Kampioenschap! Alle toernooiwinnaars van 2015 waren verzekerd van een plaats in het kampioenschap, maar iedereen kon zich inschrijven en een poging wagen zichzelf kampioen te mogen noemen.

Een selecte groep van deelnemers was aanwezig in Outpost Gent om een gooi te doen naar de kampioenstitel, en de sfeer onder de deelnemers was vriendelijk en gemoedelijk.

Na drie ronden werd de titel beslecht tussen Gents kampioen Ignace De Meyer en Antwerps kampioen Ilja Vandekerkhove. In een spannende match, die alle drie van de best-two-out-of-three matches nodig had, kon Ilja uiteindelijk de overwinning in de wacht slepen en zichzelf tot Belgisch kampioen Star Realms kronen!

"Ik vind het belangrijk om in het begin van het spel een goede economie op te bouwen," zegt Ilja. "Schepen zoals de Federation freighter zijn bijzonder waardevol om uiteindelijk de goede heavy hitters te kunnen betalen, die later het verschil maken tussen winst of verlies. Zelfs kleinere dingen zoals de trade bot kunnen een groot voordeel opleveren.

Later in het spel kan zoiets in de weg zitten, maar als je voldoende kunt scrappen heb je daar hopelijk niet te veel last van!" De Blob vindt Ilja de nuttigste factie. "Blobs zijn niet altijd mijn hoofdfactie, maar ik heb meestal wel een paar blobs in mijn deck. Zeker de grote blobschepen zijn gevaarlijk." 

 

« Terug