Product was successfully added to your shopping cart.

De Legenden van Andor: een uniek avontuur!

11-02-2015  |  Algemeen nieuws:

Het bordspel “De Legenden van Andor” is ontworpen en uitgevonden door de fantasierijke Michael Menzel. Na een opleiding “technisch ontwerp” was hij enkele jaren werkzaam in de computerspelontwikkeling. Hier werkte hij onder andere aan de PC-uitvoering van Ruimteschepen van Catan. Zijn eerste bordspelillustraties maakte hij voor Manga Manga (2004). Sindsdien heeft hij van bordspelontwerpen zijn beroep gemaakt. Later herontwierp hij onder andere het artwork van de 3e editie van de Catanlijn en heeft hij inmiddels bijna 40 titels op zijn naam staan. Een spel in zijn geheel ontwerpen ontstond bij toeval, volgens Menzel: "Mijn zoon en ik waren op zoek naar een spel met de uitstraling van een fantasy game zonder de complexiteit daarvan. Omdat we dit niet konden vinden, begonnen we op vakantie met het bedenken van ons eigen spel. We hebben hiervoor personages en dobbelstenen uit andere spellen gebruikt waar we een beetje aan hebben gesleuteld, totdat ze aan onze wensen voldeden. Dat dit spel uiteindelijk “De Legenden van Andor” zou worden, hadden we van te voren nooit gedacht!"

De Legenden van Andor” won in Duitsland al de prestigieuze titel Kennerspiel des Jahres (2013) enMichael Menzel werd onderscheiden voor het artwork. In Nederland veroverde het vorig jaar zowel de Nederlandse Expertspellenprijs en de titel Speelgoed van het Jaar (2014).


Wat het spel zo uniek maakt, is dat de spelers het spel tijdens het spelen krijgen uitgelegd. Nadat je het speelmateriaal hebt klaargelegd, kun je direct met spelen beginnen. Kaarten die de voortgang van het spel aangeven, nemen je vervolgens aan de hand en leiden je door het avontuur.
De uitstraling doet vermoeden dat het een wat moeilijker spel is, maar doordat het spel zichzelf uitlegt, is het juist heel toegankelijk. Nieuwe legenden voegen steeds weer nieuwe uitdagingen aan het spel toe. Er zijn al twee uitbreidingen op de markt en online zijn er ook nog gratis toevoegingen te vinden. Houd onze website in de gaten: 999games.nl/Andor. Wij voegen er in ons jubileumjaar weer een aantal nieuwe aan toe!

Beluister hier de soundtrack van De Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden:
http://legenden-von-andor.de/bonus-material/soundtrack-into-the-north/

Bekijk hier de originele schetsen van Andor:

« Terug