Product was successfully added to your shopping cart.

Dominionweek: het basisspel

28-12-2015  |  Algemeen nieuws:

Deze week staat in het teken van de Dominionfamilie. Dominion is een deckbuildingsspel. Dit houdt in dat je tijdens het spel jouw eigen trekstapel vormt en dus zelf kiest welke kaarten jij wilt gebruiken. Dominion is ontworpen door Donald X. Vaccarino, volgens liefhebbers ook wel de grondlegger van deze manier van spelen. Het spel won in 2009 onder meer de prestigieuze prijzen Spiel des Jahres en Deutscher Spiele Preis. Van het basisspel zijn twee versies: ‘In de naam van de Koning’ en ‘Intrige’. Daarnaast zijn er maar liefst 8 uitbreidingen van verschenen en een introductieversie voor de beginner: Het Koninkrijk Dominion.

Dominion is voor velen een klassieker, met fans die alle uitbreidingen hebben. Maar eigenlijk zit het basisspel al bomvol speelplezier en enorm veel variatie. Je hebt in dit spel namelijk maar 10 stapeltjes kaarten nodig, de koninkrijkkaarten, maar er zijn 25 verschillende soorten en elk potje kun je weer 10 andere selecteren. Dus voor de spellenliefhebbers die het een beetje afschrikt dat er al zoveel uitbreidingen zijn en zich afvragen of de basis alleen dan wel leuk genoeg is? Mijn antwoord is altijd volmondig: JA! Er zijn weinig spellen op de markt die met alleen de basis al zolang kunnen vermaken en fascineren.


Bij Dominion heb je zelfs de keuze uit twee basisspellen, gewoon “Dominion”  en “Dominion: Intrige”. Beide bevatten alle basisonderdelen zoals geld en overwinningspunten, maar hebben totaal verschillende koninkrijkkaarten. Hierdoor zijn ze los van elkaar te spelen. Wat ik persoonlijk leuk vind, is om als je zelf de een al thuis hebt de ander cadeau te doen aan een andere familie of vriendenstel waar je veel spellen mee speelt. Zo kunnen jullie bij elkaar spelen en weer met nieuwe kaarten spelen, zonder dat je alle uitbreidingen nodig hebt. Je kunt ze zelfs mixen voor nog meer variatie en vernieuwing! Een leuk cadeau en stiekem ook leuk voor jezelf! Dat noem ik nog is eens win-win!

« Terug