Product was successfully added to your shopping cart.

'El Grande' is terug en groter dan ooit!

27-03-2015  |  Algemeen nieuws:

De klassieker 'El Grande' is al 10 jaar uit productie, maar nu is er een speciale jubileum-Big Box ontwikkeld. De doos bevat naast het basisspel maar liefst zes uitbreidingen: Grootinquisiteur & Koloniën, Grandissimo, Koning & Intrigant, Koning & Intrigant: Spelers’ editie, Koning & Intrigant: Speciale kaarten en een jubileumuitbreiding. De bedenker van deze 'gouwe ouwe' is de Duitser Wolfgang Kramer. Net zoals bij veel andere bekende boardgame-designers begon de liefde voor spellen al in zijn jonge jaren. "Toen ik mijn tienerjaren bereikte, begon ik met het inkopen van alle spellen die ik tegenkwam. Al waren dat er in de 50'er jaren niet veel. Langzamerhand begon ik aan een aantal van mijn spellen te sleutelen. Nadat ik deze 'nieuwe versies' met mijn vrienden speelde, ging hun voorkeur daar al snel naar uit, maar ik had nog niet genoeg zelfvertrouwen om er mee verder te gaan. Tijdens mijn studie begon ik mijn ideeën voor een eigen spel in mijn vrije tijd uit te werken, maar ik wilde geen spel ontwikkelen waarbij je alleen een dobbelsteen werpt en een pion verplaatst". In 1974 kwam Wolfgang Kramer's eerste spel 'Tempo' uit en inmiddels is hij niet meer uit de bordspellenwereld weg te denken.

Twintig jaar geleden kwam zijn bordspel 'El Grande' voor het eerst op de markt. Het mooi uitgevoerde spel met veel speelmateriaal werd een groot succes. Je zit gedurende het hele spel vol spanning in de hoop dat je sluwe plannetjes gaan lukken, want de kracht van 'El Grande' is dat er bijna geen geluksfactor aan te pas komt. Elke gebeurtenis in het spel wordt door de beslissingen van de spelers veroorzaakt. Het komt hier op je strategische vermogen aan, waarbij het kasteel (El Castillo) van de Koning een verrassende draai aan het bordspel geeft.

‘El Grande’ heeft een flinke achterban aan fans opgebouwd en heeft de Spiel des Jahres Preis en de Deutscher Spiele Preis gewonnen. Op boardgamegeek.com staat het zelfs als enige spel van vóór de eeuwwisseling in de
top 25 van beste spellen ooit.

Deze speciale uitgave van 'El Grande' mag op onze 25ste verjaardag natuurlijk niet ontbreken. ‘El Grande’ is terug en mét uitbreidingen die nog niet eerder in Nederland zijn uitgebracht. Het spel ligt vanaf nu in de winkel.

Meer informatie over het spel vind je hier.

 

« Terug