Product was successfully added to your shopping cart.

Het Belgisch Kampioenschap Catan 2016

05-07-2016  |  Algemeen nieuws:

De Belgische spellenverenigingFBJS/BFVS organiseerde het Belgisch Kampioenschap Catan 2016 in samenwerking met 999 Games.

Na de eerste ronde hadden de volgende spelers 5 punten: Nathalie Pauwels stond aan kop, Mark Adriaensens en Hendrik Hendrickx waren de anderen in de top 3. Frederick Van den Bergh, Karl Verheyden, Lieven Piqueur en Els Smekens stonden ex aequo op de 4e plaats; Jan Verheyen, Liesbeth Vanzeir, Sonja Custers en Guillaume Veldhuizen stonden ex aequo op de 8e plaats.

Omdat in de tweede ronde op tafel 3 de enige persoon met 3 punten won, te weten Johan Nuyts, waren er maar 2 spelers met 10 punten: Hendrik Hendrickx, gevolgd door Els Smekens. Mark Adriaensens en Johan Nuyts haalden met 8 punten ook tafel 1. Op tafel 2 namen Sonja Custers en Nele De Pooter met 8 punten plaats, samen met Lieven Piqueur en Karl Verheyden, die met 7,5 punten zelfs nog volledig gelijk stonden.

In de derde ronde won Isabelle Fannes (met 7,5 punten) op tafel 3. Zij was daarmee zeker van een finaleplaats, tenzij iemand met 8 punten op tafel 1 zou winnen én de 2 spelers met 10 punten gelijk 2e zouden eindigen.

Maar dat gebeurde niet: de spelers met 10 punten pakten zelfs de eerste 2 plaatsen: Hendrik Hendrickx won voor Els Smekens. Nu was het zeker dat de winnaar van tafel 2 de laatste finaleplaats zou opeisen. Na een zeer lange strijd kwam Karl Verheyden als overwinnaar uit de bus.

Tijdens de finale zitten de besten samen en vanzelfsprekend wordt de invloed van de dobbelstenen dan groter. De overwinning was zeker verdiend, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het goed dobbelen (vooral het getal 3 deed het beter dan statistisch te verwachten) ervoor zorgde dat de verschillen veel groter waren dan tijdens een finale te verwachten zou zijn. Op de eerste plaats eindigde Els Smekens, die tevens regerend kampioene is van de Catan-finale op de FBJS-tornooien. De plaatsen 2, 3 en 4 gingen respectievelijk naar Karl Verheyden (5 pt), Hendrik Hendrickx (4 pt) en Isabelle Fannes (4 pt).

Wij feliciteren de top 4 met hun resultaat en we wensen Els en Karl alvast heel veel succes op het komende Wereldkampioenschap Catan op 23-25 september in Durango (Colorado).

« Terug