Product was successfully added to your shopping cart.

Kleine stukjes kopen om de tegenstander met strafpunten op te zadelen op het BK Patchwork.

27-06-2016  |  Algemeen nieuws:

De opzet van het BK Patchwork op zaterdag 25 juni in Beveren-Leie was redelijk eenvoudig. Zestien deelnemers moesten drie keer Patchwork spelen tegen verschillende spelers. De schikking van de tegels werd voor elke ronde vooraf vastgesteld en elke tafel moest zich daaraan houden.

Na 3 wedstrijden stroomden de beste 4 spelers door naar de halve finale. Dat waren Bart Decock, Bart Descamps, Koen De Sutter en Willem Van Bogaert. In de finaleronden moesten de deelnemers zich echt bewijzen door elke ronde te winnen. De verliezer werd namelijk uitgeschakeld. De echte finaletafel bestond zo uit de laatste twee deelnemers: Koen De Sutter en Willem Van Bogaert. Beide gingen gelijk op. Willem had nog geen enkel spelletje verloren.

De eindstand van de finale was 24-16, en het was best spannend volgens Willem: “Toen ik doorhad dat ik de 7×7 niet op tijd kon halen, heb ik mijn tactiek moeten omgooien. Ik heb zo veel mogelijk de kleintjes weggepakt, waardoor gaten vullen op het einde vooral voor Koen, die na die 7×7 met een leeg randje zat, veel moeilijker werd.” Uiteindelijk gaf dat de doorslag. Willem had 36 knopen en 6 lege velden en Koen had 35 knopen, de 7×7 en 13 lege velden. Daarmee is Willem van Bogaert (rechts op de foto) Belgisch Kampioen Patchwork geworden. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

« Terug