Product was successfully added to your shopping cart.

Lars Meyknecht wint NK Catan 2016

06-06-2016  |  Algemeen nieuws:

Op zondag 5 juni organiseerde Roll The Dice in samenwerking met 999 Games het Nederlands Kampioenschap Catan in Veldhoven. Ondanks dat het buiten 30 graden was, meldden 58 enthousiaste Catanspelers zich die dag om met elkaar de strijd aan te gaan.

In vier ronden werden verschillende Catanvarianten gespeeld. In de eerste ronde was dit het basisspel, de ronde daarna gingen de spelers het water op met Zeevaarders, en in de derde ronde gingen ze met Steden & Ridders aan de slag. Na deze drie ronden bleken Rob Berendsen, Martin Dijkhuizen, Lars Meyknecht en Bob van Beuningen de beste vier spelers te zijn. Zij kwalificeerden zich daarmee voor de finaletafel.

Rob Berendsen (28) uit Eersel maakte zijn debuut. “Het mooie van het spel is dat het iedere keer anders is. Eén kaartje kan het hele spel veranderen.” De medewerker van een supermarkt was de enige die na drie voorronden met de maximale score aan de finale begon. *

In de finale werd het basisspel Catan gespeeld. Martin (wit) stond met 9 punten aan kop en wil een erts hebben om een stad te bouwen. Lars (rood) ruilt deze bijna met hem totdat Rob aangeeft dat Martin hiermee wint. Lars ruilt uiteindelijk niet en is hierna aan de beurt. Hij komt tot inzicht dat als hij 2 straten bouwt hij de langste handelsroute heeft en hiermee op 10 punten komt en daarmee de overwinning in handen heeft.

Lars Meyknecht (47) uit Roosendaal is de beste Catanspeler van 2016 en mag Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK Catan in de VS. Hij was al eerder Nederlands Kampioen (in 2014) en heeft toen op het EK in Berlijn met de Europese top gespeeld. Rob Berendsen eindigde als tweede en mag ook naar het WK.

Wij feliciteren de top 4 met hun resultaat en we wensen Lars en Rob alvast heel veel succes op het komende Wereldkampioenschap Catan op 23-25 september in Durango (Colorado).

 Sfeerimpressie:

 

* Bron: Eindhovens Dagblad 5 juni 2016 met de titel:

NK Catan in Veldhoven: 'Eén kaartje kan het hele spel veranderen'

Wil je meer lezen over het Catan toernooi ?  Klik dan op deze link www.ed.nl

« Terug