Product was successfully added to your shopping cart.

Nieuwsoverzicht: juni 2016

01-07-2016  |  Algemeen nieuws:
Nieuwsoverzicht: juni 2016

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere: Speelgoed van het Jaar, NK Catan en een interview met de maker van Skye.

Nieuw voor in je kast
Zo voor de zomer is het altijd leuk als er nog nieuwe spellen verschijnen die ideaal zijn om te spelen in alle vrije tijd die er aankomt.

De Legende van Andor: Chada & Thorn is een spel voor 2 spelers, waar het allemaal gaat om samenwerken. Iets wat misschien goed is om je relatie of vriendschap op vakantie eens flink op de proef te stellen. Gaan jullie graag met elkaar de discussie aan of vind jij dat je eigenlijk altijd gelijk hebt en je partner maar gewoon moet volgen? Wij zijn benieuwd of dit flinke ruzies oplevert of tot high fives en een sterkere band dan ooit leidt!


Misschien wel het ideale spel voor op de (boeren)camping: Agricola Expert-editie.
In dit spel ben je volop aan het verbouwen, verkassen, verplanten en vermenigvuldigen. Deze vernieuwde editie van de klassieker is leuker dan ooit. Met echte figuurtjes in plaats van saaie schijfjes en verfrissend artwork. Voor iedereen die het al kende en voor mensen die het altijd al op hun lijstje hadden staan. Misschien wel een beetje veel onderdelen voor in je koffer, maar dan maar gewoon thuis in de achtertuin!

Onze spellen zijn een succes!
Nou, je kunt wel zeggen dat onze spellen een succes zijn! De nominaties stromen binnen. Dit keer ook in eigen land. 999 Games heeft maar liefst 4 nominaties voor Speelgoed van het Jaar 2016: Terra (categorie 12+), Skye (categorie 12+), Potion Explosion (Categorie 8&9 jaar) en De Ark is Vol (categorie 10&11 jaar). Het leuke aan deze verkiezing is dat kinderen een hele grote factor spelen in het stemmen. De spellen worden naar verschillende scholen gestuurd om kinderen te laten spelen en uiteindelijk hun leukste speelgoed/spel te kiezen. En zeg nou zelf, wie kan er nou beter over spellen oordelen dan goudeerlijke kinderen! Wij zijn in ieder geval benieuwd.

In Engeland was ook een prijsuitreiking op de UK Expo-beurs. Hier werd het beste spel van 2016 gekozen en dat is toepasselijk Skye geworden. Skye is een eiland in Schotland en in het spel gaat het ook over de strijd tussen clans. Dit spel is toegankelijk, maar heeft genoeg strategische opties. Wij snappen die jury dus ook wel!

Bij onze andere buren in Duitsland hebben ze de eerste winnaar bekend gemaakt van demisschien wel meest prestigieuze spellenprijs in de spellenwereld, namelijk de Spiel des Jahres. In de categorie kinderspellen is het spel Huttenbouw en Avontuur in het Stenen Tijdperk de welverdiende winnaar geworden!

‘Je had erbij moeten zijn’
Het NK Catan was druk bezocht en tot op de laatste seconde spannend! Twee mensen gingen nek aan nek en door de oplettende 3e speler ging Lars Meyknecht er uiteindelijk met de winst vandoor. Hij mag Nederland op het WK in de Verenigde Staten vertegenwoordigen.

Voor onze zuiderburen was er het BK Patchwork. De finalestrijd werd bepaald door de persoon met het beste ruimtelijk inzicht. Hoe kun je het speelbordje zo vol mogelijk krijgen met de juiste stukjes. Willem van Bogaert bleek dit toch het beste te kunnen en mag zich officieel Belgisch kampioen Patchwork noemen.

 

Ander spellennieuws
Nederland mag dan niet mee doen, maar dat was nog geen reden om niet het EK te volgen, want wij zijn vol voor de Rode Duivels! Al is het alleen al omdat ze graag Catan en Weerwolven spelen. En voor wie voetbal geen leuk spel is, je kunt wel meedoen aan onze Facebook win-acties. Het is toch algemeen bekend dat de mensen die er niet zo veel verstand van hebben juist winnen! Hopelijk volgen er nog een aantal wedstrijden, en dus winacties.


Foto: Twitter Jan Vertonghen 

Nieuws in spellenland
Spelauteur Alexander Pfister heeft al een aantal fantastische spellen bedacht, waaronder: Skye, O Mijn Goederen en Port Royal. In dit interview valt te lezen hoe hij te werk gaat en wat voor de meeste mensen misschien nog wel het meest verrassend is, is dat hij dit niet fulltime doet. Ben je benieuwd welk beroep een spellenmaker ernaast heeft?

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookTwitter en Instagram, en meld je aan voor de nieuwsbrief!

« Terug