Product was successfully added to your shopping cart.

Nieuwsoverzicht: mei 2016

01-06-2016  |  Algemeen nieuws:

Een maandelijks overzicht met nieuws en feitjes over alles wat zich afspeelt binnen en buiten 999 Games. Met deze maand nieuws over onder andere: veel nominaties, Skye, OMG, Ducosim en Tiny Tins.

Nieuw voor in je kast
Klein maar fijn, dat is het motto van onze leuke Tiny Tins. De spellen Regenwormen, Gesjaakt, Love Letter en SET zijn nu in een mini-uitgave te vinden. Superhandig voor in de tas. Iedereen kent namelijk wel zo’n moment dat je op je vliegtuig wacht, of misschien op het eten in een restaurant. Nu kun je voorbereid op weg en heb je altijd vermaak bij de hand voor de saaie momenten op een dag!

Verder liggen nu de spellen Skye en OMG - O mijn goederen! in de (web)winkels. Twee spellen met prachtige tekeningen van de artiest die ook Agricola en Caverna heeft getekend. Behalve deze overeenkomst zijn het twee totaal verschillende spellen. In het ene bouw je een koninkrijk aan de hand van tegels waar je op kunt bieden, in het andere bouw je een ketting van fabrieken om zo efficiënt mogelijk te produceren en veel te verdienen. Tenslotte is er voor onze zoetekauwen ook een nieuw spel, namelijk: Ik wil koekjes! Een chaotisch zoekspelletje waar je doormiddel van snoepslierten te volgen de juiste zoetigheid het snelst moet vinden en pakken! Misschien leuk om een keer te spelen met echte zoetigheden, maar dan niet meer dan 1 potje!

Onze spellen zijn een succes!
Prijzen bepalen niet of jij en ik een spel wel of niet leuk vinden. Dit is een kwestie van smaak en is voor iedereen anders. Toch is het een groot compliment voor de auteur en alle betrokkenen van het spel als deze voor een bepaalde prijs wordt genomineerd. 

Deze maand zaten onze spellen vol in de nominaties met als grootste eer de nominatie van Marco Polo voor de Nederlandse Spellenprijs van 2016 in de expertcategorie. Maar ook in het buitenland is Marco Polo nog steeds populair. Zo is hij genomineerd voor ‘Best game of the year’ en ‘Best strategy game of the year’ bij de Amerikaanse organisatie DiceTower. In dezelfde prijzenlijst staat El Grande ook genomineerd als ‘Best reprint of the year’.

In Duitsland zijn de nominaties voor ‘Spiel des Jahres’ bekend gemaakt. Deze worden op de bekendebeurs Spiel in Essen uitgereikt. Voor het beste kinderspel is Huttenbouw & Avontuur in het Stenen Tijdperk genomineerd en voor het spel van het jaar is Skye genomineerd. Daarnaast zijn er nog eervolle vermeldingen voor de spellen De Ark is Vol en Burcht Fladderstein, twee spellen die bij ons nog uit moeten komen!

‘Je had erbij moeten zijn’
Ducosim, de beurs in Amersfoort waar je bij had moeten zijn! Dit keer vierden zij hun 40-jarig jubileum met leuke goodie bags, activiteiten en gastsprekers. Wij stonden er ook, met vooral een druk bezochte Bring & Try. 2 collega’s zagen in totaal zo’n 20 spellen die door mensen van allerlei verschillende leeftijden vanuit het hele land werden gepresenteerd. De mooiste prototypes kwamen voorbij. Gelukkig is dit een evenement waar je niet alleen bij had willen zijn, maar ook nog bij KUNT zijn. De volgende staat voor eind september gepland. Tijd genoeg dus om nog aan je spel te knutselen.

Ander spellennieuws
Iedereen beleeft het spelen van een spel anders, heeft een andere smaak en heeft een andere interpretatie. Omdat wij altijd nieuwsgierig zijn hoe mensen onze spellen vinden en hoe ze het spelen, hebben we iets nieuws opgezet: het testpanel. Elk nieuw spel dat wij hebben, wordt door een geselecteerd groepje (via onze Facebookpagina!) binnenstebuiten gekeerd en getest tot ze niet anders meer kunnen. Kijk hier voor de eerste reviews om te zien of dit overeenkomt met jouw smaak of mening.

Nieuws in spellenland
Voor de duitsprekende lezers onder ons is er een leuk interview verschenen met Wolfgang Kramer, de bedenken van het spel El Grande. Lees dit interview hier.

Wil je nog sneller op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief!

« Terug