Product was successfully added to your shopping cart.

SET en 999 Games samen 50 jaar!

22-01-2015  |  Algemeen nieuws:

Set is een snel kaartspel, in 1974 ontworpen door Marsha Falco, en wordt sinds 2009 door 999 Games uitgegeven. Marsha Falco deed dat jaar genetisch onderzoek in Cambridge. Ze onderzocht of epilepsie bij Duitse herders erfelijk is. Om de genen en chromosomen in de cellen te bestuderen, maakte Falco kaarten met informatie voor elke hond. Omdat bepaalde blokken informatie op elke kaart identiek waren, tekende ze symbolen die blokken informatie vertegenwoordigden. Tijdens het uitleggen van de combinaties aan de dierenartsen waarmee ze werkte, zag Falco dat de kaarten ook ter ontspanning konden dienen. SET was geboren. Marsha speelde het spel jarenlang met familie en vrienden, voordat ze 'SET Enterprises' oprichtte en SET beschikbaar maakte voor het grote publiek. SET viert dit jaar net als 999 Games haar 25-jarig jubileum. 

Het spel bestaat uit 81 kaarten waarop symbolen afgebeeld staan, waarbij vier eigenschappen elke kaartuniek maken: de hoeveelheid symbolen en de kleur, vulling en vorm ervan. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk sets van drie kaarten te verzamelen.

SET en SET Junior zijn leuk voor jong en oud en daarnaast bekroond met het wijswijs-label. Dat staat voor educatieve spellen die kinderen al spelende te laten leren.

« Terug