Product was successfully added to your shopping cart.

Spellen van Uwe Rosenberg stonden centraal in Merksem

21-09-2016  |  Algemeen nieuws:
Spellen van Uwe Rosenberg stonden centraal in Merksem

Afgelopen weekend stond Uwe Rosenberg in de kijker bij spellenclub Spelfort. Op donderdag en zaterdag verzamelden 8 respectievelijk 11 boeren en boerinnen zich voor een potje Boonanza en Agricola.

Tijdens het Boonanza-toernooi werd er grondig geplant en geoogst. Dit kon echter niet verhelpen dat sommige spelers 2 dagen later moesten bedelen om hun familieleden eten te kunnen geven tijdens het Agricola-toernooi. Wat een ironie.

De winnaars van beide toernooien zijn niet aan hun proefstuk toe. Beide zijn fervente spelers en schreven al eerder een 999 Games Open-toernooi op hun naam. Donderdag bleek de grootste boer Kevin Beeckmans-Cop te zijn. Boonanza is volgens hem een kwestie van geven en nemen. Je moet goed in gedachten houden wat anderen willen en hoe graag ze dat willen en daarop inspelen. Natuurlijk helpt een sojascheutje geluk bij het trekken van de kaarten ook altijd. Nieuwe spelers raadt hij aan hun hand voor te bereiden. Hiermee bedoelt hij dat je de kaarten die je niet kunt gebruiken moet ruilen of zelfs weggeven zodat de opeenvolging van goede kaarten gegarandeerd is.

Zaterdag bleek er nog een grotere boer te zijn: Kris De Bondt was heer en meester in Agricola. Kris is duidelijk geen vegetariër. Hij won het spel immers met immense kuddes runderen en varkens. Nieuwe spelers raadt hij aan het spel met alle kaarten te spelen, want dan komt het pas echt tot zijn recht. Een speeltip voor nieuwe spelers is dat je altijd goed je voedsel voor je familieleden in het oog moet houden. Want als je je familieleden niet kunt voeden, verlies je kostbare punten.

 

Samen klinken ze met een fris glas koeienmelk op de geslaagde spelavonden en kijken alvast uit naar hun Chili con Carne-maaltijd!

« Terug