Product was successfully added to your shopping cart.

Spiel 2015

12-10-2015  |  Algemeen nieuws:

Wij zijn net terug van Spiel 2015 in Essen, de grootste spellenbeurs ter wereld. Er was een recordaantal deelnemers met een slordige 800 nieuwe spellen, en 162.000 particuliere bezoekers! Wij hebben daar ons meest ambitieuze project ooit gepresenteerd, Mega Civilization. Dit spel is een vergrote en verbeterde versie van de originele bestseller van Avalon Hill uit 1980. Mega Civ werd al snel het gesprek van de dag, en er wordt sinds de onaangekondigde release zeer druk over getwitterd en geappt. Het spel weegt 10,5 KG, bevat een bord van ruim 2 meter lang en meer dan 1.500 prachtig geïllustreerde speelkaarten. Het is verpakt in een houten kist. Het ontwerp van Francis Tresham (ook van de 18xx treinspellen) is gedurende 8 jaar herontwikkeld en geperfectioneerd door een team liefhebbers onder leiding van maestro Flo de Haan, die daarmee zijn levenswerk heeft afgeleverd. Mega Civilization is vanaf 14 oktober verkrijgbaar in Nederlandse en Belgische spellenspeciaalzaken of via onze klantenservice (omdat onze website nog niet goed werkt). Wij verwachten, gezien de enorme wereldwijde interesse, dat de 3.000 vervaardigde en individueel genummerde spellen binnen korte tijd zijn uitverkocht.

Els Bulten (NL) werd 3e op het WK Carcassonne en bevestigt met haar eerdere wereldtitel en 4e plek een topspeelster te zijn. Fantastisch om te zien dat ze zoveel succes op deze toernooien heeft. Voor mensen die ook graag naar het WK willen is het wel een uitdaging, want ze moeten haar dan eerst op het NK verslaan. Houd onze site in de gaten om te zien wanneer het NK van 2016 is. Els, gefeliciteerd!

Ondertussen werd in hal 4 slechts 1 spel gespeeld, de BIG GAME van Catan. Er waren maar liefst 1.040 mensen die aan 1 speelbord speelden. Ook de auteur, Klaus Teuber, deed mee. Hij slaagde er niet in om zijn eigen spel te winnen. Die eer ging naar de Nederlander Tim Bersselaar. Als beloning krijg hij naast de eeuwige eer een enorme stapel spellen. Tim, Gefeliciteerd!

 

 

 Op de beurs wordt altijd een lijst bijgehouden van de populairste spellen onder de bezoekers. Deze “Fair Play”-lijst werd dit jaar gewonnen door La Granja. De Nederlandse editie van dit topspel is al enige tijd bij 999 Games verkrijgbaar  “Mijn Dorp”, een andere hoog genoteerd spel, verschijnt binnenkort ook bij 999 Games. Binnenkort maken we meer voorgenomen uitgaven bekend via 999games.nl. 

 

Op woensdag was de uitreiking van de “Deutscher Spiele Preis”, een award voor het beste bordspel in het pittiger genre. De winnaar is “In de voetsporen van Marco Polo”. In de categorie kaartspellen heeft Beasty Bar de 3e plek behaald. Beide zijn verkrijgbaar bij alle spellenspeciaalzaken in Nederland en België.

 Al met al was Spiel 2015 een geweldig evenement. Binnenkort kunnen liefhebbers van het spelen en testen van vele nieuwe spellen deze ervaring ook in Nederland beleven. Op 7 en 8 november vindt in het Eindhovens Beursgebouw het Spellenspektakel plaats. 999 Games presenteert ook daar de successen uit Essen, zoals Mega Civilization, La Granja, Marco Polo en Beasty Bar, aan het Nederlandse en Vlaamse publiek. Maar natuurlijk is er meer te beleven. Kom langs en maak het samen mee! Tip: maak gebruik van hotel arrangementen, zie de site www.spellenspektakel.nl

« Terug