Product was successfully added to your shopping cart.

Spiel in Essen van start!

13-10-2016  |  Algemeen nieuws:
Spiel in Essen van start!

Vandaag is spellenbeurs Spiel in het Duitse Essen begonnen. Met 1.021 exposanten uit 50 landen is Spiel dit jaar groter dan ooit tevoren. Met de toevoeging van de hallen 4 en 6 is de netto-vloeroppervlakte van de beurs in de afgelopen vier jaren maar liefst 58% gegroeid. In Essen is deze week geen hotelbed meer te boeken.

Wat zijn de oorzaken van deze indrukwekkende groei? Ten eerste is de Duitse spellenmarkt dit jaar met zo’n 10% gegroeid. Door het internationale karakter van de beurs is Spiel verder een magneet voor uitgevers uit alle werelddelen. Maar liefst 60% van de standhouders komt dit jaar uit het buitenland. Nieuwe donorlanden dit jaar zijn: Marokko, Colombia en Azerbeidzjan.

Op deze beurs worden maar liefst 1.200 nieuwe producten gepresenteerd. De Neuheitenschau is dit jaar zo fors gegroeid, dat deze noodgedwongen naar een eigen hal is verhuisd.

Ook dit jaar gaat 999 Games naar Essen om voor jullie de mooiste producten te zoeken en op de Nederlandse markt te brengen. Twee tipjes van de sluier kunnen we vast oplichten. Dit jaar verschijnen First Class en Great Western Trail in het Nederlands.

First Class
Probeer een commercieel succes van de Oriënt Express te maken. Breid je spoornetwerk uit, ontwerp luxueuze wagons, werf betalende passagiers, nodig beroemdheden uit en help bij het oplossen van een moord. Wie de beste combinatie weet te vinden, wint dit boeiende spel. 5 modulen zorgen voor veel variatie.

Great Western Trail
Het nieuwe grote bordspel van Alexander Pfister, waar in aanloop naar Spiel 2016 in Essen al zoveel buzz omheen hangt, komt vervroegd - al in november – in het Nederlands uit. Great Western Trail is de naam. 2 tot 4 spelers zijn ranchers, die vanuit Texas hun ‘cattle’ naar Kansas City drijven om hun kudde vervolgens per trein aan verre steden te leveren. Onderweg kun je allerlei gebouwen bezoeken om koeien te kopen en verkopen. Je kunt op vrije locaties je eigen gebouwen neerzetten en 3 soorten personeel werven om je mogelijkheden te verruimen. Langs het spoor bouw je stations en lever je koeien. Er zijn allerlei bonussen te verdienen. Door het opwaarderen van je kudde met een deckbuilding systeem en het opschuiven van je ‘railhead’ kun je verre bestemmingen bereiken en veel punten verdienen. Great Western Trail is in hoge mate herspeelbaar en ook uitstekend als spel voor 2 spelers.

« Terug