Product was successfully added to your shopping cart.

Terugblik 2015

16-12-2015  |  Algemeen nieuws:
Terugblik 2015

2015 zit er alweer bijna op en wat een jaar hebben wij achter de rug! Met de 25ste verjaardag als thema van 2015 hebben we weer mooie avonturen beleefd en vele nieuwe en klassieke producten onder de mensen gebracht.

Hier volgen een aantal mooie hoogtepunten van het afgelopen jaar:

Het jaar werd afgetrapt met een 999 Games-dag in België onder leiding van Bert de Langhe. Hier kun je jaarlijks een goede mix tussen familie en expertspellen spelen of uitgelegd krijgen door een officiële 999-demonstrateur. Ook kon je afgelopen keer meedoen aan de spellenquiz met mooie prijzen, waarbij je spellen moest herkennen aan de hand van kleine fragmenten. Op 3 januari 2016 is de volgende 999 Games-dag. 

Ons doel van 2015 was dat we als team zoveel mogelijk mooie, nieuwe producten op de markt zouden brengen en daarnaast een aantal 999-klassiekers als heruitgave in een nieuw jasje zouden steken. Met trots kunnen we zeggen dat dat is gelukt. Zo zijn El Grande en Elfenland onder andere eindelijk weer terug van weggeweest. Verder hebben we meer dan 50 nieuwe titels uitgebracht. Daarmee was het flink doorpakken, maar we hebben wel ons doel behaald!

Het afgelopen jaar waren we op meerdere evenementen te vinden.
Op alle Ducosim-conventies waren wij aanwezig met onze Bring & Try-stand, waar beginnende auteurs hun spel kunnen laten zien, ter ontwikkeling of voor tips.
Zuiderspel was de locatie van het NVK Catan. De winnaars mochten naar het EK in Wenen. Piet van Everdingen (NL) heeft daar uiteindelijk de achtste plek behaald.
Zomerspel in België was dit jaar voor het eerst. De organisator bedacht een spellenbeurs in een bepaalde sfeer: de zaal en de te spelen spellen hadden een piratenthema.
In het kader van het thema feesten hebben we ook drie dagen met ridders en jonkvrouwen gespeeld op Castlefest. 
Els Bulten, voormalig winnares van het NK en WK Carcassonne in 2011, heeft de titel van het NK Carcassonne 2015 ook op haar naam geschreven. Op het NK Dominion gingen de eerste en tweede prijs ook naar vrouwen.

El Grande is, na terug van weggeweest te zijn, meteen genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in Nederland, samen met onze nieuweling Cup King. Ze gingen er desondanks niet met de winst vandoor, maar ook de nominaties waarderen wij uiteraard heel erg. In België heeft Cup King het tot de finale geschopt.

Ook is in 2015 onze nieuwe website gebouwd en live gegaan. We zijn er nog druk mee bezig, maar trots op het resultaat. We willen het vinden van informatie over onze spellen met deze website nog makkelijker maken voor onze bezoekers.

Eind mei was de 999 Games-kick-off in Wallonië. Na Vlaanderen was Wallonië een logische volgende stap. Wel met een kleiner assortiment, maar dit wordt steeds uitgebreider, doordat veel van onze nieuwe spellen in twee talen worden uitgegeven.

Wie jarig is deelt uit. We hebben door heel Nederland en België 50.000 jubileumcadeaus uitgedeeld, gevuld met allerlei leuke goodies en probeerspelletjes. Ook zit er een boekje in het cadeau met allerlei kortingscoupons. Deze zijn nog in te leveren tot en met 31 december!

Elk half jaar organiseren we een Outlet Sale in het 999 Games-magazijn. Meestal op de laatste zondag van mei en november. Hier bieden we naast het huidige assortiment ook oudere en beschadigde spellen aan voor scherpe prijzen en krijg je ook nog de kans om eens een kijkje te nemen in het reusachtige magazijn, waar meer dan 1.000.000 spellen en accessoires liggen opgeslagen. Beide Outlet Sales zijn beter bezocht dan ooit tevoren en daar worden we blij van. Er wordt weer volop gespeeld!

Het is te merken dat wij ontzettend veel steun van onze fans krijgen. Bijvoorbeeld via social media, waar we vanwege het jubileumjaar extra veel acties op hebben aangeboden. Je kon bijvoorbeeld jouw leukste 999-foto insturen en kans maken om uitgenodigd te worden voor de 999-fandag. We hebben uiteindelijk 22 fans ontvangen, die een rondleiding binnen het bedrijf hebben gekregen, toernooien hebben gespeeld, prototypes hebben getest en als eerste de nieuwste spellen hebben gespeeld. Uiteindelijk mochten ze nog een wedstrijdje Speed Cups XL in de hal spelen, waarna iedereen naar huis ging met een spellenpakket en een officiële beker. Het was zo gezellig dat dit zomaar een terugkerend evenement kan worden. Bedankt alle 999 Games-fans!

Op Spiel in Essen was de lancering van het meest ambitieuze bordspellenproject uit de geschiedenis van 999 Games: Mega Civilization. Het speelbord alleen al is meer dan 2 meter lang en de doos weegt 10+ kilo. Dit was al jaren een droom van directeur Michael Bruinsma om dit project in samenwerking met Flo de Haan en John Rodriguez van de grond te krijgen. Met veel liefde en passie is het gelukt!

Het Spellenspektakel is dit jaar wéér gegroeid. Deze grootste Spellenbeurs van Nederland is altijd een feestje. Naast onze hoofdstand, kidsstand en toernooiruimte kon je bij ons in de jubileumstand een demonstratie volgen in ruil voor een jubileumcadeau. Ook kon je een aantal van onze spellen in XL-formaat spelen, zoals Cup King, Terra en El Grande. Auteurs Richard de Rijk (Dieven!) en Flo de Haan (Mega Civilization) waren aanwezig om hun spellen te laten zien en te signeren. Michael Bruinsma kreeg hier ook de Nederlandse Spellenprijs overhandigd voor het expertspel Concordia. Wij kunnen niet wachten op volgend jaar!

Momenteel zijn we aan de slag met de nieuwe plannen voor 2016. Helaas mogen we hier nog niets over zeggen, behalve dat we wederom met mooie producten gaan komen om nog meer speelplezier te verspreiden.

Wij wensen iedereen alvast een zalige Kerst en een heel goed 2016!

Team 999 Games

« Terug