Product was successfully added to your shopping cart.

Uitgelicht: De Ark is Vol

29-09-2016  |  Algemeen nieuws:
Uitgelicht: De Ark is Vol

Aankomende 4 weken staan in het teken van onze nominaties voor Speelgoed van het Jaar. Deze week proberen we zoveel mogelijk van dezelfde dieren aan boord van onze ark te laden in: De Ark is Vol!

Spel in het kort:
In dit tactische spel voor jong en oud probeer je zoveel mogelijk setjes gelijke dieren te verzamelen. Voorkom wel dat een setje uit precies 2 van dezelfde dieren bestaat, want dan rennen de dieren van je ark af! Daarentegen zijn setjes van 3 of meer diertjes meer waard dan 1 opzichzelfstaand dier.

Elke beurt kies je of je dieren van tafel neemt en daarvoor met een kratje voedsel betaalt of dat je een groep dieren op tafel splitst en daarmee voedsel verdient. Heeft iedere speler in een ronde dieren van tafel genomen, dan is de ronde voorbij en begint er een nieuwe. Zo wordt doorgespeeld totdat ten minste 1 speler 10 of meer dieren heeft.

In De Ark is Vol maken de spelers voortdurend moeilijke keuzes, waarbij ze kansen aan de andere spelers laten. Wie aan het einde van het spel de 10 meest waardevolle dieren aan boord van zijn ark heeft, wint dit kleurrijke spel!

De Ark is Vol is een spel met eenvoudige spelregels, maar is door de vele dilemma’s waar de spelers voor staan ook geschikt voor gevorderde spelers.

 

Bekijk hier de promo-video van De Ark is Vol:

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar!
999 Games maakt kans op de prestigieuze prijs “Speelgoed van het Jaar 2016” en wel met 4 van haar gezelschapsspellen, waaronder De Ark is Vol! De Ark is Vol is geselecteerd door de vakjury als kanshebber in de categorie 10 & 11 jaar. Lees hieronder het juryrapport:

Volgens de ontwikkelingspsycholoog uit de jury van Speelgoed van het Jaar vraagt De Ark is Vol om strategisch denken en planning, waakzaamheid, onthouden wat anderen doen en wat hun plannen zijn om flexibel te reageren op wendingen in het spel: het is een spel waar kinderen in kunnen groeien”.

Stem op jouw favoriete speelgoed
& maak kans op mooie prijzen!

Recensie door Danielle Smits, getrouwd. Werkt voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en heeft 2 kinderen van 10 en 12 jaar oud. Speelt geregeld spellen als Regenwormen, Catan, Splendor, Skye en Carcassonne.

De eerste indruk is goed. Het is een mooi vormgegeven spel en spreekt tot de verbeelding. Dit spel is leuk om met kinderen te spelen. De dieren en de ark maken het spel aantrekkelijk. Het is een snel spel, dat is een leuke eigenschap. Minder leuk is om het spel met twee spelers te spelen. Dat kan, maar dan wordt het wel wat voorspelbaarder. Dit spel kan eigenlijk op elk moment... nog even voor het eten of het slapengaan... Het is mooi vormgegeven. Het was nogal een klusje om alles in elkaar te zetten. Het spel is snel aan te leren en leuk om met kinderen te spelen. De speelduur is kort waardoor het leuk blijft. De kinderen geven het spel 5 sterren uit de 5, wijzelf 4.
Een tip is om het spel een aantal keer achtereen te spelen en een winnaar te kiezen op basis van behaalde punten in die rondes (drie of vier rondes of wie het eerst bij de 150 is oid).

Tactische speeltips:
- Probeer te onthouden wat andere spelers verzamelen. 
- Richt je niet op teveel verschillende dieren. Dat levert uiteindelijk meestal te weinig op.
- Zorg dat je altijd voldoende voedsel hebt, anders kun je op een beslissend moment achter het net vissen.

« Terug