Product was successfully added to your shopping cart.

WK Catan tot in de puntjes verzorgd

05-10-2016  |  Algemeen nieuws:
WK Catan tot in de puntjes verzorgd

De beste twee Catanspelers van Nederland en België zijn inmiddels terug van het WK, dat plaatsvond in Durango, U.S.A., en zij hebben volop genoten. 

Organisator Mayfair Games heeft alles in de VS geregeld en betaald vanaf de aankomst op vrijdag 23 september tot het vertrek op maandag 26 september, inclusief het ophalen en wegbrengen van de deelnemers van en naar de luchthaven.

In het hotel was per 2 deelnemers een kamer gereserveerd met de mogelijkheid om een begeleider mee te brengen tegen betaling van 500 dollar. Iedereen kreeg bij aankomst een goed gevulde goodie bag met daarin twee toernooi-t-shirts, een boek met korte informatie over alle deelnemers, een map met het toernooireglement, een Catanscenario, een Struggle for Catan-kaartspel, een miniuitbreiding voor Catan met specifieke opdruk van het WK, een naamkaartje met vlag, enkele buttons en pins, en een glazen roverspeelstuk.

Ontbijt, lunch en diner werden in het hotel aangeboden en ook alle drank tijdens het toernooi en na het diner waren inbegrepen. Er was ook een open gaming area, waar mensen op elk moment van de dag konden spelen. Tientallen medewerkers van Mayfair en Catan Studio waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Verder was er ook een vertegenwoordiger van Kosmos (de Duitse uitgever en organisator van het WK in Duitsland) en van Catan Gmbh (familiebedrijf van Klaus Teuber) aanwezig.

Dit WK was dus niet alleen een toernooi, maar een evenement waarbij de deelnemers van aankomst tot vertrek in de watten werden gelegd. Het was een unieke ervaring. De sfeer tussen de deelnemers was heel positief en vriendelijk.

Op het toernooi zelf werden op de eerste dag 4 spellen gespeeld, waarbij je niet kon uitkomen tegen een deelnemer uit hetzelfde land. Je kreeg elke startpositie 1 keer. Dat wil zeggen dat je een spel startspeler was en vervolgens een keer 2e speler, enzovoort. De ranking werd eerst bepaald door het aantal gewonnen spellen, dan het totaal aantal bordpunten en dan de som van het percentage per spel. Er waren 60 deelnemers uit 34 landen. Er gingen 16 deelnemers door naar de halve finale op zondag, De winnaar van elke tafel ging naar de finale.

Els Smekens, Karl Verheyden (winnares en runner-up bij het BK) en Lars Meyknecht (winnaar NK Catan) hebben de halve finales helaas niet gehaald. Martin Dijkhuizen (tweede op het NK) had genoeg punten om door te gaan naar dag 2, maar sneuvelde in de halve finale.

Er was voor iedereen een prijs: een set ontwikkelingskaarten en grondstoffen die specifiek voor het WK waren gemaakt voor plaats 60 tot en met 17, hetzelfde plus een Catan Reiseditie voor plaatsen 16 tot en met 5, en voor de top 4 daar bovenop nog Catanspellen en –uitbreidingen, plus een trofee. De uiteindelijke winnaar van het WK was William Caveretta uit de VS. 

Wil je meer foto's van het WK zien? Klik dan hier.

« Terug