Nieuws

SET en 999 Games samen 50 jaar!

Set is een snel kaartspel, in 1974 ontworpen door Marsha Falco, en wordt sinds 2009 door 999 Games uitgegeven.
Marsha Falco deed dat jaar genetisch onderzoek in Cambridge. Ze onderzocht of epilepsie bij Duitse herders erfelijk is. Om de genen en chromosomen in de cellen te bestuderen, maakte Falco kaarten met informatie voor elke hond. Omdat bepaalde blokken informatie op elke kaart identiek waren, tekende ze symbolen die blokken informatie vertegenwoordigden. Tijdens het uitleggen van de combinaties aan de dierenartsen waarmee ze werkte, zag Falco dat de kaarten ook ter ontspanning konden dienen. SET was geboren. Marsha speelde het spel jarenlang met familie en vrienden, voordat ze 'SET Enterprises' oprichtte en SET beschikbaar maakte voor het grote publiek. SET viert dit jaar net als 999 Games haar 25-jarig jubileum.

Lees verder

Elfenland: 999 Games' eerste bordspel ooit!

 Wie herinnert zich deze "gouw ouwe" nog? Aanvankelijk werd Elfenland in een complexere versie uitgegeven: Elfenroads, van de bekende spelauteur Alan Moon. Hij was met zijn bedrijf 'White Wind' vrij snel door de oplage van 1200 stuks heen. Een nieuwe oplage zat er niet in, want White Wind had beloofd dat de gelimiteerde spellen nooit in dezelfde vorm heruitgegeven zouden worden. En dus begonnen de prijzen op de tweedehands markt fors te stijgen. In 1997 werd voor een exemplaar meer dan 300 gulden betaald! In datzelfde jaar ontstonden er geruchten over een nieuwe, aangepaste versie. 999 Games bracht deze onder zijn eigen logo uit. Op het Spellenspektakel van 1998 werd Elfenland gelanceerd en het sleepte dat najaar direct de 'Speelgoed van het Jaar'-prijs in de wacht. Er zijn door de jaren heen 65.000 exemplaren van verkocht.

Lees verder

999 Games viert 25-jarig jubileum!

In 1990 besloot Michael Bruinsma van zijn hobby zijn werk te maken: op zoek gaan naar de beste spellen en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het spelen krijgen! 25 jaar na dato kan Bruinsma gerust zeggen dat zijn bedrijf goed in ons kleine maar spelliefhebbende land is ingeburgerd. "We zijn in goede vorm en hebben aardig wat stormen weten te doorstaan", aldus de trotse directeur. 

Lees verder

Kleine wijziging in regels Port Royal

 Helaas is er tijdens het vertalen van Port Royal een klein foutje in de spelregels van de "Paljas"-kaart geslopen. Hieronder de verandering:

Lees verder

"Ook in tijdperk van apps groeit de verkoop van bordspellen"

 Een interview met directeur Michael Bruinsma in Trouw van 5 december 2014.

Lees verder

Spellen spelen handig in het bedrijfsleven

Wie wist dat de strategieën die gebruikt worden om spellen te winnen, ook in management kunnen worden ingezet? Het creëren van een organisatiestrategie of het inrichten van je eigen carrière is namelijk niet veel anders dan het spelen van een bordspel.
Harry Veenendaal en Rob Okhuijsen schreven hier een boek over: Strategen van Catan. Dit boek, dat afgelopen week is uitgekomen, geeft je een verfrissende blik op werk en collega’s.

Lees verder

De Legenden van Andor wint Speelgoed van het Jaar 2014!

Trots melden wij dat het coöperatieve fantasybordspel De Legenden van Andor is verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2014 in de categorie 12 jaar en ouder.

Lees verder

Outlet Sale op zondag 30 november!

Vind je het ook zo moeilijk wat voor cadeautjes je moet kopen met de komende feestdagen? Wij maken het makkelijk voor je! Kom naar de 999 Games Outlet Sale en vind voor ieder wat wils! Een schoencadeautje, cadeaus voor de hele familie onder de kerstboom en nog veel meer!

Lees verder

WK De Kolonisten van Catan in Berlijn!

Op 11 en 12 oktober ontmoeten de beste Catan-spelers uit de hele wereld elkaar in het Museum voor Communicatie om de wereldtitel te bemachtigen. Naast de regerend wereldkampioen uit Oostenrijk nemen dit jaar ook de Europese en Noord-Amerikaanse kampioenen deel aan het WK Catan. Zij hebben zich automatisch gekwalificeerd door nationaal kampioen te worden.

 

Lees verder

Russian Railroads genomineerd voor Gouden Ludo!

En terecht, want Russian Railroads is een uitdagend treinspel voor de echte liefhebber en met een behoorlijke variëteit aan strategieën!

Lees verder


999 Games nieuwsbrief

Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een spellenpakket t.w.v. € 250,-!

Voornaam
E-mailadres