Nieuws

Wrede is trots op Carcassonne: Goudkoorts!

In 2001 kwam het spel ‘Carcassonne' op de markt, gebaseerd op de gelijknamige Franse stad. De bedenker ervan is Klaus-Jurgen Wrede. Dit was zijn eerste en tevens meest populaire spel tot nu toe. Het idee voor 'Carcassonne' ontstond op een van zijn reizen. Wrede maakte de bekende kruistocht door het gebied van de Katharen in Zuid-Frankrijk. "Ik was nogal geïnteresseerd in dit donkere hoofdstuk van de christelijke geschiedenis. Een schokkende oorlog van christenen tegen christenen, waarbij duizenden inwoners werden afgeslacht", aldus Wrede.

Lees verder

Uitslag eerste Star Realms-toernooi

Op 29 maart werd het eerste Star Realms-toernooi door 999 Games gehouden bij spellenclub Amsterdice.

Lees verder

Ontwerp je eigen Speed Cups-kaart!

Hoe gaaf zou dat zijn: jouw ontworpen Speed Cups-kaart in de winkel?!

Lees verder

'El Grande' is terug en groter dan ooit!

De klassieker 'El Grande' is al 10 jaar uit productie, maar nu is er een speciale jubileum-Big Box ontwikkeld. De doos bevat naast het basisspel maar liefst zes uitbreidingen: Grootinquisiteur & Koloniën, Grandissimo, Koning & Intrigant, Koning & Intrigant: Spelers’ editie, Koning & Intrigant: Speciale kaarten en een jubileumuitbreiding.  

Lees verder

Uitslag NVK Catan 2015

 Op 22 maart heeft het Nederlands/Vlaams kampioenschap Catan plaatsgevonden tijdens Zuiderspel. Dit werd georganiseerd door Roll the Dice. Thijs Metz werd hierbij de winnaar en mag zich in 2015 de beste Catan-speler van Nederland en Vlaanderen noemen!

Lees verder

Nederlands Kampioenschap SET

999 Games en SET Enterprises bestaan dit jaar 25 jaar.
Sinds 2009 geeft 999 Games het spel SET uit. De ideale gelegenheid voor het eerste Nederlands Kampioenschap SET.

Lees verder

Kolonisten toernooi in Utrecht 28 maart

Elk jaar wordt er door Thijs Landman een Kolonisten Toernooi georganiseerd voor liefhebbers van het spel De Kolonisten van Catan, met vele mooie prijzen en eventueel na afloop eten met een leuk gezelschap. Dit jaar vindt het toernooi plaats op zaterdag 28 maart 2015.

Lees verder

999 Games deelt Hoogspanningskaarten uit!

999 Games is jarig en deelt daarom heel 2015 uit. Kom 22 maart naar de spellenbeurs Zuiderspel in Veldhoven met je vrienden en familie en ontvang gratis een exclusieve kaart van dit logistieke bordspel in je goodybag!

Lees verder

De Kolonisten van Catan: inmiddels bij 1 op de 5 huishoudens in de kast!

“De Kolonisten van Catan” is in Nederland, net als in ten minste 25 andere landen, één van de populairste bordspellen. In 1999 werd “De Kolonisten van Catan” door 999 Games voor het eerst in Nederland uitgebracht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De oorspronkelijke Duitse uitgever (Kosmos) bood het spel bij één van de grotere, gevestigde uitgevers in ons land aan, die het aanbod echter afsloeg.

Lees verder

De Legenden van Andor: een uniek avontuur!

Het bordspel “De Legenden van Andor” is ontworpen en uitgevonden door de fantasierijke Michael Menzel. Na een opleiding “technisch ontwerp” was hij enkele jaren werkzaam in de computerspelontwikkeling. Hier werkte hij onder andere aan de PC-uitvoering van Ruimteschepen van Catan. Zijn eerste bordspelillustraties maakte hij voor Manga Manga (2004). Sindsdien heeft hij van bordspelontwerpen zijn beroep gemaakt. Later herontwierp hij onder andere het artwork van de 3e editie van de Catanlijn en heeft hij inmiddels bijna 40 titels op zijn naam staan. Een spel in zijn geheel ontwerpen ontstond bij toeval, volgens Menzel:
"Mijn zoon en ik waren op zoek naar een spel met de uitstraling van een fantasy game zonder de complexiteit daarvan. Omdat we dit niet konden vinden, begonnen we op vakantie met het bedenken van ons eigen spel. We hebben hiervoor personages en dobbelstenen uit andere spellen gebruikt waar we een beetje aan hebben gesleuteld, totdat ze aan onze wensen voldeden. Dat dit spel uiteindelijk “De Legenden van Andor” zou worden, hadden we van te voren nooit gedacht!"

Lees verder


999 Games nieuwsbrief

Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een spellenpakket t.w.v. € 250,-!

Voornaam
E-mailadres