Nieuws

999 Games deelt Hoogspanningskaarten uit!

999 Games is jarig en deelt daarom heel 2015 uit. Kom 22 maart naar de spellenbeurs Zuiderspel in Veldhoven met je vrienden en familie en ontvang gratis een exclusieve kaart van dit logistieke bordspel in je goodybag!

Lees verder

De Kolonisten van Catan: inmiddels bij 1 op de 5 huishoudens in de kast!

“De Kolonisten van Catan” is in Nederland, net als in ten minste 25 andere landen, één van de populairste bordspellen. In 1999 werd “De Kolonisten van Catan” door 999 Games voor het eerst in Nederland uitgebracht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De oorspronkelijke Duitse uitgever (Kosmos) bood het spel bij één van de grotere, gevestigde uitgevers in ons land aan, die het aanbod echter afsloeg.

Lees verder

De Legenden van Andor: een uniek avontuur!

Het bordspel “De Legenden van Andor” is ontworpen en uitgevonden door de fantasierijke Michael Menzel. Na een opleiding “technisch ontwerp” was hij enkele jaren werkzaam in de computerspelontwikkeling. Hier werkte hij onder andere aan de PC-uitvoering van Ruimteschepen van Catan. Zijn eerste bordspelillustraties maakte hij voor Manga Manga (2004). Sindsdien heeft hij van bordspelontwerpen zijn beroep gemaakt. Later herontwierp hij onder andere het artwork van de 3e editie van de Catanlijn en heeft hij inmiddels bijna 40 titels op zijn naam staan. Een spel in zijn geheel ontwerpen ontstond bij toeval, volgens Menzel:
"Mijn zoon en ik waren op zoek naar een spel met de uitstraling van een fantasy game zonder de complexiteit daarvan. Omdat we dit niet konden vinden, begonnen we op vakantie met het bedenken van ons eigen spel. We hebben hiervoor personages en dobbelstenen uit andere spellen gebruikt waar we een beetje aan hebben gesleuteld, totdat ze aan onze wensen voldeden. Dat dit spel uiteindelijk “De Legenden van Andor” zou worden, hadden we van te voren nooit gedacht!"

Lees verder

Star Realms-toernooi 29 maart

Op zondag 29 maart zal 999 Games het eerste Star Realms-toernooi organiseren in Nederland. Er zal gespeeld worden volgens het Zwitsers systeem, in 3 of 4 ronden. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Voor iedereen die mee doet, is er een promo kaart en de top 4 wint een exclusieve promo.

Lees verder

Waar onze naam en ons logo vandaan komen.

Toen Michael Bruinsma op 1 juli 1990 een klein postorderbedrijf in geïmporteerde spellen opstartte, moest er natuurlijk snel naar een passende naam gezocht worden. Bruinsma's eerste import was het spoorwegenspel 1835. Dit was de aanleiding om een stoomtrein als logo te kiezen. "Het legendarische model stoomlocomotief 999 stond voor snelheid, kwaliteit en vooruitgang.
Een perfect uitgangspunt voor mijn jonge bedrijf". Michael liet zich door deze stoomlocomotief ook inspireren voor de naam van zijn bedrijf; zo ontstond de naam 999 Games. 

Lees verder

Star Realms: een grote ervaring in een kleine doos!

Voor wie van de beleving van Magic: the Gathering en het mechanisme van Dominion houdt, is Star Realms de nieuwste must-play op de spellenmarkt. CEO Rob Dougherty en creative director Darwin Kastle zijn beiden professionele Magic-spelers en hebben met hun wereldwijde succes “Ascension” meerdere prijzen in de wacht gesleept. Dit jaar staat Star Realms op de nominatielijst van de SXSW Gaming Awards voor Table Top Game of the Year. Star Realms is een fraai deck-building spel, geïnspireerd op ruimtevaart en met de interactiviteit van een ruilkaartspel. Er is een hele wereld met geschiedenis rondom het spel bedacht om compleet in de sfeer van Star Realms te komen. Bekijk het verhaal via onderstaande link:
http://www.starrealms.com/the-history/

Lees verder

SET en 999 Games samen 50 jaar!

Set is een snel kaartspel, in 1974 ontworpen door Marsha Falco, en wordt sinds 2009 door 999 Games uitgegeven.
Marsha Falco deed dat jaar genetisch onderzoek in Cambridge. Ze onderzocht of epilepsie bij Duitse herders erfelijk is. Om de genen en chromosomen in de cellen te bestuderen, maakte Falco kaarten met informatie voor elke hond. Omdat bepaalde blokken informatie op elke kaart identiek waren, tekende ze symbolen die blokken informatie vertegenwoordigden. Tijdens het uitleggen van de combinaties aan de dierenartsen waarmee ze werkte, zag Falco dat de kaarten ook ter ontspanning konden dienen. SET was geboren. Marsha speelde het spel jarenlang met familie en vrienden, voordat ze 'SET Enterprises' oprichtte en SET beschikbaar maakte voor het grote publiek. SET viert dit jaar net als 999 Games haar 25-jarig jubileum.

Lees verder

Elfenland: 999 Games' eerste bordspel ooit!

 Wie herinnert zich deze "gouw ouwe" nog? Aanvankelijk werd Elfenland in een complexere versie uitgegeven: Elfenroads, van de bekende spelauteur Alan Moon. Hij was met zijn bedrijf 'White Wind' vrij snel door de oplage van 1200 stuks heen. Een nieuwe oplage zat er niet in, want White Wind had beloofd dat de gelimiteerde spellen nooit in dezelfde vorm heruitgegeven zouden worden. En dus begonnen de prijzen op de tweedehands markt fors te stijgen. In 1997 werd voor een exemplaar meer dan 300 gulden betaald! In datzelfde jaar ontstonden er geruchten over een nieuwe, aangepaste versie. 999 Games bracht deze onder zijn eigen logo uit. Op het Spellenspektakel van 1998 werd Elfenland gelanceerd en het sleepte dat najaar direct de 'Speelgoed van het Jaar'-prijs in de wacht. Er zijn door de jaren heen 65.000 exemplaren van verkocht.

Lees verder

999 Games viert 25-jarig jubileum!

In 1990 besloot Michael Bruinsma van zijn hobby zijn werk te maken: op zoek gaan naar de beste spellen en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het spelen krijgen! 25 jaar na dato kan Bruinsma gerust zeggen dat zijn bedrijf goed in ons kleine maar spelliefhebbende land is ingeburgerd. "We zijn in goede vorm en hebben aardig wat stormen weten te doorstaan", aldus de trotse directeur. 

Lees verder

Kleine wijziging in regels Port Royal

 Helaas is er tijdens het vertalen van Port Royal een klein foutje in de spelregels van de "Paljas"-kaart geslopen. Hieronder de verandering:

Lees verder


999 Games nieuwsbrief

Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en maak kans op een spellenpakket t.w.v. € 250,-!

Voornaam
E-mailadres