4 Seasons SpSp - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
3 - 4 spelers
+/- 30 min

Het spel

Tactisch slagenspel voor 3 of 4 spelers

Voorspel met 2 of 3 kaarten uit je hand hoeveel slagen je gaat halen. Elk seizoen heeft daarbij een vaste slagenwaarde. Het lieveheersbeestje zorgt voor de nodige verwarring en verrassing. Ben je heel zeker van je zaak, dan kun je zelfs een "seizoenen"-bod doen, waarbij je de andere spelers laat zien hoeveel slagen je wilt halen. Dat kan een fijne bonus opleveren. Haal je het echter niet, dan krijgen de andere spelers juist een bonus.

SEIZOENEN kan met 3 of 4 spelers individueel worden gespeeld, maar de handleiding bevat ook spelregels voor een spannende en interessante teamvariant. Teamgenoten kennen elkanders voorspelling, waardoor ze elkaar kunnen helpen. Uiteraard krijgen ze meer bonuspunten als ze allebei hun voorspelling weten te halen.

SEIZOENEN is één van de weinige kaartspellen waarbij geluk maar een marginale rol speelt!

De 5.000 spellen die zaterdag 12 en zondag 13 november 2016 zijn uitgedeeld op het spellenspektakel, zijn helaas nog niet voorzien van spelregels. Onze oprechte excuses hiervoor, je kan de regels alsnog downloaden via deze link.

Tactische speeltip(s)

- Gebruik het lieveheersbeestje slim. Je kunt er je eigen voorspelling mee redden, maar ook de plannen van een tegenstander mee in de war schoppen. - Overschat je hand niet. De troefkleur en in voorspellingen weggelegde kaarten zorgen er vaak voor dat er minder kaarten van een kleur in het spel zitten dan je denkt. - Probeer vooral middenkaarten in je voorspelling te doen. Daarvan is vaak onzeker of je er al dan niet een slag mee haalt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • kaartspel catan 89
  • duel kaartspel 1
  • Ik wil koekjes! - Kaartspel 61
  • kolonisten van catan kaartspel voor twee spelers 1