Atlantis - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
2 - 4 spelers
+/- 30 min
27,2 x 18,8 x 6,5 cm
Strategie:
3 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

Vlucht zo snel mogelijk van het legendarische Atlantis naar het vasteland voordat het eilandenrijk voorgoed in de diepten van de zee verdwijnt. Neem onderweg alles mee wat je dragen kunt, maar pas op, alleen de meest waardevolle voorwerpen leveren uiteindelijk wat op. Wie is de andere spelers te vlug af?

Je begint met 3 eilandbewoners (pionnen), die je over een tegelpad van Atlantis naar het vasteland probeert te verplaatsen. Op elke tegel staat een voorwerp en een aantal punten. Als je aan de beurt bent, speel je een kaart met een voorwerp uit je hand. Je verplaatst vervolgens een van je pionnen naar de eerstvolgende tegel met dat voorwerp. Staat daar niemand, dan mag je de tegel achter je pakken en houden. Staat er wel iemand, dan moet je nog een kaart spelen. Aan het einde van je beurt, krijg je er een kaart bij.

Door het weghalen van tegels ontstaan er gaten met water in de weg. Om daar overheen te mogen betaal je met punten (tegels die je inmiddels hebt gewonnen), of je kunt een brug neerzetten, waardoor niet alleen jij, maar ook de andere spelers gratis over dit water mogen. Maar let op, iedereen heeft maar één brug! Het spel is afgelopen als een van de spelers al zijn bewoners op het vasteland heeft. Daarna moeten de andere spelers hun bewoners in één keer naar het vasteland verplaatsen en de kosten daarvoor betalen. De speler met de meeste punten is de winnaar!

Tactische speeltip(s)

Vind een tussenweg tussen het snel binnenbrengen van een pion (waardoor je aan het einde van een beurt meer kaarten krijgt) en het spreiden van je pionnen (om te voorkomen dat je teveel voor watergaten moet betalen). Kijk goed naar de mogelijkheden van de andere spelers. Soms is het zinvoller om een tegel met wat minder punten te pakken om het je tegenstanders moeilijker te maken. Probeer je hand variabel te houden om te voorkomen dat je gedwongen wordt om in je beurt meerdere kaarten te spelen.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Soboteur het duel 2
  • Nosferatu Kaartspel 12
  • de zeevaarders van catan 3
  • weerwolven van wakkerdam 3