Carcassonne: Het Rad van Fortuin - Niet meer leverbaar

Vanaf 8 jaar
2 - 5 spelers
+/- 30 min
27,5 x 19 x 6,6 cm
Bluf:
1 sterren
Geluk:
3 sterren
Tactiek:
4 sterren

Het spel

In deze opzichzelfstaande variant van het bekende legspel bouwen de spelers zoals gebruikelijk gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Maar konden ridders, monniken, struikrovers en boeren jarenlang ongestoord hun gang gaan, nu bepaalt een geheimzinnig rad van fortuin de dagelijkse gang van zaken in Carcassonne.

De pest stuurt horigen naar huis en de hongersnood moet bestreden worden. De
spelers krijgen echter ook extra punten voor ridders die belasting innen. Wie op het goede moment op de juiste plek is, kan zijn lot in positieve zin beïnvloeden.

Wie het basisspel al kent, zal dit spel gemakkelijk leren. Het Rad van Fortuin voegt namelijk maar een paar eenvoudige spelregels toe, die het spel echter wezenlijk anders maken. Deze versie van het basisspel kan uitstekend met alle andere bestaande uitbreidingen op Carcassonne gecombineerd worden.

Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen.

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer bij het bouwen van grote steden iemand te vinden die met je mee wilt bouwen. Als je het alleen moet doen, ben je te afhankelijk van de tegels die je trekt en iedereen gaat je ook nog eens tegenwerken.

Aan het einde van het spel zijn er veel punten met de boeren te verdienen. Zorg ervoor dat je daar op tijd bij bent. Houd in de gaten dat het Rad van Fortuin niet alleen extra acties kan opleveren, maar ook punten!

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • De vorsten van Catan geoot kaartspel voor 2 spelers 3
  • Tiny Tins: Regenwormen 9
  • brieven uit whitechappel 5
  • Pissebedden - Kaartspel'A=0 49