Jouw spel bij 999 Games B.V.?

Jouw spel bij 999 Games?

999 Games is altijd op zoek naar noviteiten in de spellenbranche en heeft interesse in nieuwe spelontwerpen van gerenommeerde ontwerpers, maar ook van liefhebbers die zelf een spel hebben ontworpen. Om jullie ook de kans te geven je spel aan ons te presenteren, staan wij op de beurs Ducosim met een Bring & Try-stand. Ducosim vindt 3x per jaar plaats in Amersfoort.

Het concept is even eenvoudig als het klinkt. Jij neemt je spel mee, 999 Games gaat het spelen met behulp van jouw uitleg. Een speelbaar prototype met vlot werkende spelregels is wel een vereiste. Kom met je spel naar De Flint en meld je aan om je spel te laten testen. We werken met een inschrijflijst, de ervaring leert dat mensen die zich aan het begin van de dag aanmelden, over het algemeen dezelfde dag nog hun spel kunnen laten testen. Maar kom wel op tijd, want vol is vol. Als we bezig zijn, is er overigens genoeg te doen op de spellenbeurs. Misschien kun je jouw spel zelfs extra testen met andere aanwezige spellenliefhebbers.

Je kunt je dus niet vooraf aanmelden.Criteria

 • Een spel wordt bij 999 Games beoordeeld op de volgende punten:
 • Het spel heeft een duidelijk en aansprekend thema;
 • Het spel bevat interessante en originele spelmechanismen;
 • Het spel laat de spelers voldoende mogelijkheden tot keuze en strategie;
 • Het spel biedt de spelers tot aan het einde kans om te winnen;
 • Het spel heeft het in zich om een commercieel succes te worden;
 • Het spel past in het assortiment van 999 Games, er is geen interesse in abstracte één tegen één spellen.

Het is raadzaam om over deze punten na te denken voordat je naar onze stand komt om je spel te presenteren. Reken op maximaal een half uur tijd om je spel te laten zien.Tips voor een beter spel

 • Een spelidee wordt pas een volwassen spel als het veel en vaak door verschillende mensen is gespeeld. Alleen testen, of alleen met je familie, is zeer beperkt en levert meestal geen objectieve feedback op. Speel vaak en met veel mensen. Spellenclubs zijn hier een prima plek voor.
 • Een spel heeft een doelgroep (bijvoorbeeld kinderen, families, liefhebbers van moeilijkere spellen). Zorg dat het spelconcept, de spelregels en het thema allemaal bij de doelgroep passen.
 • Eenvoud is goud waard. Eenvoudige spelregels zijn in de regel beter dan ingewikkelde spelregels met veel uitzonderingen.
 • Zorg dat je het spel binnen 10 minuten kunt uitleggen en aan het spelen bent. Of dat nu bij de Bring & Try-stand is of elders. Mensen willen spelen en geen college over spelregels.


Geheimhouding

999 Games heeft geen formele geheimhoudingsverklaring. De reden hiervoor is dat spellen soms op elkaar lijken. Het kan zo zijn dat een spel dat reeds in ontwikkeling is bij 999 Games of een ander spellenbedrijf veel lijkt op jouw product, zonder dat daar schending van geheimhouding aan te pas komt. Om hier eventuele problemen mee te voorkomen, geeft 999 Games geen geheimhoudingsverklaringen meer af.E-mail en post over spellen

De Bring & Try-stand is de enige manier waarop 999 Games nieuwe spellen van aspirant-auteurs wil beoordelen en bekijken. Correspondentie per email of post over spellen wordt in principe niet beantwoord.Waar?

Ducosim spellenbeurs
De Flint, Amersfoort
Informatie over data, tijden, entreeprijzen en meer: www.ducosim.nl  Resultaat tot nu toe

Tot op heden zijn er via de Bring & Try stand vier spellen succesvol vermarkt:

Bonje in de Stal Bonje in de Stal

Chaotisch reactiespel voor jong en oud In dit kaartspel moeten de spelers hun stallen vullen met 1 mannetjesdier en ten minste 1 vrouwtjesdier van dezelfde soort. Ze doen dat door steeds allemaal een kaart om te draaien en dan zo snel mogelijk een kaart naar keuze te grijpen en te spelen. Met olifanten, dolle hengsten, gekke koeien en transportwagens kunnen ze elkaar hinderen. Want 2 mannetjes in 1 stal betekent bonje! Wie vult als eerste 5 stallen? Dit spel is inmiddels ook in Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Slowakije en Tsjechiƫ uitgegeven.


Dieven Dieven

Vlot kaartspel vol bluf en tactiek. De spelers zijn dieven in een grote stad. Ze verzamelen zoveel mogelijk geld, maar gunnen ook de andere spelers af en toe wat. De politie pakt namelijk uitsluitend de rijkste speler aan. De speler die uiteindelijk de meeste buit heeft, wint het spel. Dit spel is inmiddels ook in de Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Slowakije en Tsjechiƫ uitgegeven.
Waar of Niet Waar Waar of Niet Waar

Een spel waarin je moet achterhalen of je tegenspelers echt gebeurde verhalen vertellen, of dat er fenomenale leugens worden opgediend. Dit spel is ontwikkeld voor in kerstpakketten. Dus niet in winkels te verkrijgen.
High Five High Five

Een legspel, waarin je met vijf tegels zo goed mogelijke combinaties probeert te vormen om zo punten te scoren.
Dit spel is inmiddels ook in Scandinaviƫ en Duitsland uitgebracht.
We wensen je veel succes met het ontwikkelen van jouw spel en zien je graag een keer op de Bring & Try-stand om het te testen!


Afdeling productontwikkeling
999 Games b.v.

 • Recente Zoekopdrachten
 • Escape Room: The Game - Space Station 3
 • Het Dorp: De Haven Bordspel 1
 • Carcassonne junior 40
 • de kolonisten van catan het snelle kaartspel 8