De Kathedraal: Het Kaartspel - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
3 - 4 spelers
+/- 30 min
12,3 x 9,7 x 2 cm
Strategie:
3,5 sterren
Geluk:
3,5 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

Een fascinerend slagenspel

Vlot kaartspel, gebaseerd op het bekende bordspel De Kathedraal.

Probeer in 9 of 10 slagen zoveel mogelijk eigen ambachtslieden, nuttige grondstoffen en andere positieve kaarten te winnen. Met eigen ambachtslieden kun je namelijk grondstoffen in punten omzetten. Ondertussen probeer je de andere spelers kaarten met minpunten in de maag te splitsen. Wie na 5 ronden de meeste punten heeft, is de beste bouwmeester en wint het spel.

Het spel bevat alle bekende personen uit het boek. Door de eenvoudige spelregels geschikt voor het hele gezin!

Video

Tactische speeltip(s)

Speel kaarten met minpunten niet te vroeg in een slag. Andere spelers kunnen er door het spelen van jouw kaarten namelijk voor zorgen dat je zelf de slag moet nemen.

Probeer aan het begin van een ronde in te schatten hoeveel slagen je denkt te kunnen halen. Zijn dat er maar weinig, dan kun je overwegen om je beste kaart in de koningsslag te spelen en te proberen geen slagen te halen. In dat geval krijg je de koningsslag, die meestal veel punten waard is.

Het Kathedraal Kaartspel is een verrassend spel. Daardoor is het verstandig om flexibel te blijven. Probeer op elk moment zowel lage als hoge kaarten in je hand te houden. Zo kun je steeds beslissen of je een slag al dan niet pakt.

  • Recente Zoekopdrachten
  • spelregels love letter 17
  • agricola 6
  • Agricola Expert-editie Bordspel 141
  • Ravensburger Koehandel kaartspel 6