De Kolonisten van Catan: Het Kaartspel - Niet meer leverbaar

Deel via:

€ 19,99
bij 999 Games
Niet op voorraad

Overzicht

Kaartspel voor 2 personen, gebaseerd op het populaire bordspel. Ook in dit spel kun je handelen, bouwen en duelleren.
Vanaf 10 jaar
2-2 spelers
+/- 75 min
Tactiek:

Geluk:

Handel:

Interactie:

 • Bestel rechtstreeks bij 999 Games of kies een van de andere aanbieders
 • Voor 15:00 uur via 999 Games besteld op een werkdag, de volgende bezorgdag geleverd
 • Gratis verzending vanaf E 20,00 in Nederland en Belgie

Over het spel

Tweepersoons kaartspel, gebaseerd op het populaire handelsspel De Kolonisten van Catan. Je begint met twee dorpen en een straat en drie actie- en/of uitbreidingskaarten. Net als in het basisspel bepaalt een dobbelsteenworp je inkomsten. Daarna mag je actiekaarten spelen als je de vereiste grondstoffen daarvoor hebt. Met verschillende actiekaarten kun je je tegenstander direct aanvallen of een mooie deal met de bank doen. Uitbreidingskaarten leg je in je koninkrijk. Dit kunnen straten, dorpen of steden zijn, maar ook speciale gebouwen, handelsvloten of ridders. Aan het einde van je beurt vul je je hand weer aan. Je kunt er gratis één trekken of ervoor kiezen om tegen betaling van grondstoffen een kaart uit te zoeken. Sommige kaarten zijn overwinningspunten waard, anderen kunnen je helpen bij het bemachtigen van de grootste ridder- of handelsmacht. Wie als eerste 12 punten heeft, wint. Het Kolonisten Kaartspel is een opzichzelfstaand kaartspel, dat uitsluitend geschikt is voor 2 personen. De vele strategische keuzes in combinatie met een vleugje geluk maken van dit spel een spannende belevenis.

Meer informatie
Artikelcode 999-KKA01
Gewicht 0.3600
Merk 999 Games
Afmetingen 20 x 20 x 3 cm
Auteur Klaus Teuber
EAN Code 8717249192503
Jaar van Uitgifte 1999
Evenement Nee
label Nee

Tactische tips

Omdat er een oneven aantal dorpen in het spel is, kan het een goede tactiek zijn om zo snel mogelijk straten en dorpen te bouwen. Een dorp meer dan je tegenstander betekent automatisch meer inkomsten.

Probeer goed te plannen wat je met je grondstoffen wilt gaan doen. Het is eeuwig zonde als je geen grondstoffen krijgt omdat je kaart vol is. Ruil desnoods op tijd met de bank.

Let goed op hoeveel punten je tegenstander heeft. Je zal niet de eerste zijn die een winnend plan heeft bedacht, maar even was vergeten dat je tegenstander nog maar één puntje nodig had. Het is daarom ook verstandig om een pestkaart vast te houden voor noodgevallen als deze.

veel gestelde vragen

Mag je als je een nieuw dorp hebt gebouwd de twee landen eromheen uit de stapel uitkiezen?
Nee, je moet de landen van bovenaf de stapel pakken, tenzij je het kaartje verkenner kunt uitspelen. Dan mag je ze uitzoeken.
Mag je direct op de actiekaarten van je tegenspeler reageren of moet je wachten tot je volgende beurt?
Je moet wachten tot je volgende beurt. Uitzondering: twee van de actiekaarten, namelijk Bisschop en Kruidenheks, staan de speler toe om direct op de actiekaarten van de andere speler te reageren, door met deze kaarten een tegenaanval te doen.
 • Recent Searches
 • kaartspel van catan opbergbox 1369
 • coöperatief bordspel 3
 • De vorsten van Catan uitbreiding 5
 • de+kathedraal 10
 • Popular Searches
 • cacao bordspel 68
 • catan 55
 • Unusual suspects fan 999 games 486
 • catan kaartspel 226