De Kolonisten van Catan: Incl Oliebronnen en Beste Vrienden - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
3 - 4 spelers
+/- 75 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm

Het spel

Het meest gespeelde familiespel van Nederland en Vlaanderen is nu ook verkrijgbaar in combinatie met 2 spectaculaire gratis uitbreidingen!

In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden.

Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft.

Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

Ga in de uitbreiding “De Oliebronnen” voor het 'zwarte goud', maar dat brengt ook risico's met zich mee. Natuurrampen liggen op de loer en kunnen ervoor zorgen dat alle spelers het spel verliezen!

Beste Vrienden
In Beste Vrienden geef je grondstoffen aan andere spelers of verplaats je de struikrover zonder schade aan te richten. Voor populaire beslissingen krijg je gunstfiches voor verschillende gilden. Elk gilde levert jou op een andere manier voordelen op. Liefdadigheid of eigen belang? Beste Vrienden geeft een compleet nieuwe dimensie aan het spel!

Spelregels Catan Oliebronnen

Spelregels Catan Oliebronnen

  • Recente Zoekopdrachten
  • in de ban van de ring 3
  • doodle city 1
  • 40 kaart 63
  • Het beste van de weerwolven van wakkerdam 48