De Kolonisten van Catan: Uitbreiding 5/6 spelers - Bordspel

Vanaf 10 jaar
5 - 6 spelers
+/- 90 min
29,7 x 14,8 x 4,4 cm
Tactiek:
3 sterren
Geluk:
4 sterren
Handel:
5 sterren
Bluf:
4 sterren

Het spel

Uitbreidingsset om De Kolonisten van Catan met 5 en 6 spelers te kunnen spelen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Met nieuwe speelstukken en artwork voor nog meer spelbeleving!

Het spel bevat speelstukken in de kleuren groen en bruin, land- en zeetegels om het speelveld groter te maken, een volledige set getallenfiches en extra bouwkostenkaarten. Om te voorkomen dat een speler te snel grondstoffen aan de struikrover kwijt is, mag een speler nu na elke beurt (ook die van een andere speler) bouwen, maar daarbij mag hij niet met de bank of met havens ruilen. Verder zijn alle spelregels gelijk aan die van het basisspel.

Heeft u een groot gezin of een uitgebreide spellengroep, dan is De Kolonisten van Catan voor 5 en 6 spelers een prima manier om dit populaire handelsspel met meer dan 4 spelers te kunnen spelen.

Hoe combineer ik de verschillende Catan-producten?

Tactische speeltip(s)

Omdat je meer grondstoffen binnenkrijgt in de periode dat je niet aan de beurt bent, is het nog belangrijker om je in het handelsgeweld te mengen of ervoor te zorgen dat je van alle soorten grondstoffen iets binnenkrijgt. In de extra bouwfases mag je namelijk niet met de bank of de havens handelen, waardoor je "gepast" moet betalen. Mocht je dat niet kunnen, dan ben je erg vatbaar op de momenten dat er "7" wordt gedobbeld.

  • Recente Zoekopdrachten
  • Port Royal Kaartspel 5
  • waterloo bordspel 23
  • Dobbelsteen zakje Blue Large 10
  • catan bordspel uitbreiding ridders 1