De Weerwolven van Wakkerdam Jubileumeditie - Niet meer leverbaar

Vanaf 10 jaar
8 - 28 spelers
+/- 45 min
13,2 x 13,2 x 5,1 cm
Funfactor:
4 sterren
Interactie:
4 sterren
Deductie:
4 sterren

Het spel

Luxe editie van De Weerwolven van Wakkerdam, uitgegeven ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de originele versie van het spel. Bevat de extra rollenkaarten uit de uitbreiding Volle Maan. De kaarten zijn van stevig karton. Daardoor is deze versie beter geschikt voor buitenlocaties, zoals het bos of rond het kampvuur.

De Weerwolven van Wakkerdam is een partyspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?

Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Ieder karakter doet iets speciaals. De spelleider geeft 's nachts aan dat iedereen zijn ogen moet dichtdoen en roept steeds de karakters op, die dan hun eigenschap mogen uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig…

Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd. Deze jubileumeditie is geschikt voor maar liefst 28 spelers!

Video

Tactische speeltip(s)

Probeer zoveel mogelijk verdenkingen in jouw richting te voorkomen. Vaak zijn mensen die zich helemaal uit de besprekingen onttrekken of juist te enthousiast naar andere mensen wijzen de eerste slachtoffers. Maak goed gebruik van de kracht van je karakter, zeker als je de jager of het onschuldige meisje bent. Wordt je ervan beschuldigd een weerwolf te zijn, dan kan het helpen om eens een keer tegen je partner te stemmen.

  • Recente Zoekopdrachten
  • hoogspanning 10
  • Great Western trail 2
  • wie is de ezel 1
  • whitechapel 2