Dominion: De Alchemisten - Kaartspel

Vanaf 10 jaar
2 - 4 spelers
+/- 30 min
30 x 20 x 7,2 cm
Strategie:
4 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

Deze uitbreiding op Dominion bevat 12 nieuwe actiekaarten en een nieuw soort geldkaart, de Toverdrank. De Alchemisten is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen. Je hebt namelijk de overwinnings- en geldkaarten uit een zelfstandige variant van Dominion nodig.
Met Dominion De Alchemisten ontstaan ontelbare nieuwe combinaties, die leiden tot een grote variatie aan nieuwe tactieken. De spectaculairste kaart is ongetwijfeld de kaart "Bezeten", die ervoor zorgt dat je een extra beurt mag uitvoeren met de kaarten van je linkerbuurman!

Tactische speeltip(s)

Het is eigenlijk onmogelijk om altijd werkende tips te geven voor dit spel. Veel hangt af van de keuzes van andere spelers en de samenstelling van de 10 soorten koninkrijkkaarten. Het belangrijkste is om een mix te verzinnen waarvan je denkt dat de kaarten goed bij elkaar passen en je een vloeiende wisselwerking krijgt tussen geld en acties.

Als er veel pestkaarten in het spel zitten, probeer dan of mee te gaan in de jacht op die kaarten of voldoende verdedigingskaarten te kopen om niet al in het begin van het spel op een onoverbrugbare achterstand te komen. Als je tactiek gebaseerd is op kaarten uit De Alchemisten, probeer dan zo snel mogelijk een aantal toverdranken aan te schaffen.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • Agricola Expert-editie Bordspel 181
  • Ik wil koekjes! - Kaartspel 3
  • patchwork 1
  • de mol kaartspel 142