Dominion: het Achterland - Kaartspel

Vanaf 10 jaar
2 - 4 spelers
+/- 30 min
29,7 x 29,7 x 7,2 cm
Strategie:
4 sterren
Geluk:
3 sterren
Bluf:
1 sterren

Het spel

Deze uitbreiding op Dominion voegt 26 nieuwe koninkrijkkaarten aan het spel toe, waaronder
20 actiekaarten, 3 geldkaarten, 3 overwinningskaarten en 3 reactiekaarten.

Dominion: het Achterland is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen. Je hebt daaruit namelijk de overwinnings- en geldkaarten nodig.

De kaarten uit Dominion: het Achterland geven je de mogelijkheid om acties uit te voeren op het moment dat je kaarten koopt of pakt. Daardoor kun je je hand snel uitbreiden. Maar pas op, een groot deck kan ook nadelen met zich meebrengen.

Veel plezier bij het verkennen van je achterland!

Tactische speeltip(s)

Het is eigenlijk onmogelijk om altijd werkende tips te geven voor dit spel. Veel hangt af van de keuzes van andere spelers en de samenstelling van de 10 soorten koninkrijkkaarten. Het belangrijkste is om een mix te verzinnen waarvan je denkt dat de kaarten goed bij elkaar passen en je een vloeiende wisselwerking krijgt tussen geld en acties.

Als er veel pestkaarten in het spel zitten, probeer dan of mee te gaan in de jacht op die kaarten of voldoende verdedigingskaarten te kopen om niet al in het begin van het spel op een onoverbrugbare achterstand te komen.

Baseer je je tactiek op kaarten uit Dominion: het Achterland, probeer er dan voor te zorgen dat je niet teveel verschillende kaarten in je deck verzamelt, anders wordt het lastig om een stabiel potje te draaien.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • Nosferatu Kaartspel 4
  • catan uitbreiding 1
  • weerwolven van wakkerdam 8
  • machiavelli kaartspel 66