Gooi wat in mijn schoentje?

Leestijd: 3 minuten | Geschreven door Sint Nicolaas

Geschreven door onze gastblogger: Sint Nicolaas

Eens in de zoveel tijd bladeren we wat door onze rolodex op zoek naar de perfecte gastschrijver voor onze blogs. Hiermee willen het woord geven aan autoriteiten in spellenland om zo hun licht te laten schijnen op de wondere wereld van bord- en kaartspellen. Deze maand geven we het woord aan een oude bekende: S. Nicolaas. Deze expat uit Spanje is de komende weken in Nederland en schijnt wel het een en ander van speelgoed te weten…

Al die jaren dat ik met de pakjesboot naar het noorden vaar, verbaas ik me al over dat ene schoenenlied. Los van het feit dat de kinderen mij uit volle borst en zonder blikken of blozen een kapoentje (NB: we hebben het hier over een gecastreerde haan!) noemen, spreken zij ook altijd de vreemde wens uit om dingen steeds maar in hun schoentje en/of laarsje te góóien. Kijk, ik kom ieder jaar weer met alle liefde van de wereld naar het noorden gevaren. Maar al die pakjes zijn met liefde uitgezocht en ingepakt, dus om die vervolgens achteloos in een schoen te gooien… Ik snap het niet hoor, alsof het niets kost? Maar goed, u vraagt, wij draaien. Of althans, dat deden wij, totdat de pakjes maar al te vaak gehavend in de schoentjes terecht kwamen. Een oplossing hiervoor kan zijn om de schoenen met strooigoed, letters van banket of klein plastic spul te vullen. Niet echt waardevol en daardoor ook niet erg als het breekt. Maar het doet me pijn om te zien dat dit soort cadeautjes al vaak in een verlaten hoek of zelfs de prullenbak zijn gesmeten voordat de pakjesavond begint.

Waarom wachten tot pakjesavond met het geven van de echt leuke cadeaus?

Waarom wachten tot pakjesavond met het geven van de echt leuke cadeaus? Een spel als cadeau voor de kinderen is ieder jaar weer een succes. En er is keuze genoeg! Met deze kinderspellen zit je ieder jaar weer gebakken en ook urenlang met de kinderen aan tafel te spelen. Maar niet ieder spel past past ook daadwerkelijk in dat schoentje.. Niet getreurd! er zijn namelijk genoeg kleine cadeaus die én in de schoen passen én waar kinderen nog lang plezier aan zullen hebben. Mijn goede vrienden van 999 Games hebben altijd iets succesvols op de plank liggen dat ik graag met jullie deel. En, het dichtersbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus vandaar dat ik maar weer eens in de pen ben geklommen.

Over de schrijver

Hoi, Ik ben Sinterklaas, een paar eeuwen oud en ik woon in Spanje. Ik mag dan wel op leeftijd zijn, toch ben ik de ongeslagen Halli Galli koning van het pakjespaleis. Iedere keer dat ik op reis ga, zorg ik dat ik een zak vol spellen meeneem. Niet alleen voor mezelf natuurlijk, maar juist om weg te geven. Een beter cadeau is er niet!