Vorige week is bekend gemaakt dat alle GoT-fans nog even moeten doorbijten tot 2019, maar 999 Games komt to the rescue met de Catan: A Game of Thrones-editie, zodat iedereen zich in ieder geval niet hoeft te vervelen tot dan!

Game of Thrones Catan: Broederschap van de Wachters is gebaseerd op het klassieke spel Catan. In dit spel levert elk gebied in de Gift een van de vijf middelen: hout, baksteen, wol, graan en erts. De kale ijsvelden produceren echter niets. Spelers nemen de rol van Broeders van de nachtwacht op zich en gebruiken deze middelen om hun greep op het noorden te versterken door wegen, dorpen en burchten te bouwen. Verder kunnen ze wachters voor hun patrouille werven of ontwikkelingskaarten kopen. Elk van deze acties brengt spelers meer macht en erkenning door het toekennen van overwinningspunten. De eerste speler die tien overwinningspunten behaalt, wint het spel en wordt de nieuwe Lord Commander van de Nachtwacht!

De basisversie van dit spel is gelijk aan het basisspel. De spelregels voor gevorderden bevatten echter veel nieuwe elementen. De spelers moeten bijvoorbeeld de muur ten noorden van de Gift tegen invallende wildelingen beschermen! Het basisspel ‘Catan’ is niet vereist.

We verwachten dit pareltje aan het eind van dit voorjaar, maar houd voor de laatste informatie onze website, nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten.

Want voor je het weet… Winter is coming!