In 2016 introduceren wij het 999 Games Open, dat uit een reeks kleine toernooien bestaat. 
Deelnemers kunnen het hele jaar punten verzamelen door spellen van 999 Games in toernooiverband te spelen. Je kunt al meedoen vanaf 4 personen! De te spelen spellen verschillen per periode. In deze maanden mogen spellenverengingen, winkels en cafés zoveel toernooien organiseren als ze willen. De spelers die daaraan meedoen, verdienen daar punten mee. Deze tellen voor de ranking die wij online bijhouden. Aan het einde van het jaar spelen de top 8 van de ranking en 4 door 999 Games uitgenodigde spelers de finale!

Ook een toernooi organiseren? Hier vind je alle informatie:

Hoe organiseer je jouw eigen 999 Games Open?

1.      Bepaal van tevoren een maximaal aantal deelnemers. Hoe groter dit aantal is, hoe meer ronden er moeten worden gespeeld om een winnaar uit te roepen. Het is mogelijk om vanaf 4 spelers een toernooi te organiseren.

2.      Zorg voor een speelruimte met voldoende tafels en stoelen (minimaal gelijk aan het maximaal aantal deelnemers).

3.      Kies een datum/tijd en kondig je toernooi aan. Gebruik je eigen netwerk, social media, website, posters en/of flyers. Minimaal 5 werkdagen van te voren willen wij weten waar en wanneer de toernooien zijn, zodat wij ze kunnen aankondigen op onze evenementensite. Eventueel met bijbehorende link voor aanmeldingen.

4.      De titels om het toernooi mee te spelen, worden door ons van tevoren aangegeven. Voor elke titel geldt een toernooitermijn van 2 maanden. Je hebt dus 2 maanden de tijd om met deze titel een of meerdere toernooien te organiseren.

5.      Zorg voor voldoende speelmateriaal en eventueel prijzen. Bij 8 spelers heb je doorgaans 2 spellen nodig. Bij grotere evenementen kunnen ze bij ons in bruikleen worden aangevraagd. Deze moeten weer geretourneerd worden. De retourkosten zijn voor jou.

6.      Naast de actuele spelregels (incl. eventuele errata van de 999 Games-website) zijn de algemene 999 Games Open-toernooiregels van kracht tijdens het toernooi. Maak deze bij voorkeur van tevoren bij de deelnemers bekend.

7.      Schrijf iedereen in die mee wil doen aan het toernooi. Hou rekening met punt 3 van de toernooiregels.

8.      Deel de deelnemers in en hou de stand bij zoals beschreven in de toernooiregels bij punt 5.

9.      Kondig de winnaar aan en ken de rankingpunten en eventuele prijzen toe nadat alle ronden gespeeld zijn zoals beschreven in de toernooiregels bij punt 6.

10.    Respecteer te allen tijde de beslissing van de toernooileiding. Deze zal toezien op het toepassen van de toernooiregels met alles wat in hun macht ligt.

11.    Mail de uitslagen, foto’s en een kort verslag, zoals beschreven in de toernooiregels bij punt 8, uiterlijk de volgende ochtend naar toernooien@999games.nl zodat het als nieuws gebracht kan worden op onze site.

Vragen of opmerkingen? Mail naar Bert Calis.

999 Games wenst je succes en vooral veel plezier bij het organiseren van jouw toernooi!