999 Games Open-toernooien in België

Woodland Mages organiseerde op 3 september de Woodland Gathering 2016 in Torhout. Tussen 9 en 18 uur konden mensen aan de 999 Games Open-toernooien met Agricola en Boonanza deelnemen. Na deze lange dag werd Melissa Delva eerste. Zij versloeg 19 andere deelnemers. Kevin Dyzers en Lieselot de Temmeran werden respectievelijk tweede en derde.

  

In Merksem speelden vijf leden van het Spelfort ook een competitie van het Stenen Tijdperk. Het leek alsof Robin Peeters niet te verslaan was in dit spel. Maar een aantal leden wilden zich hier niet bij neerleggen. Drie keer is scheepsrecht, dachten ze. En ze hadden gelijk!

Ben van Der Pligt heeft de klus kunnen klaren. Hij liet Robin zijn rug zien. Hoe kon het zover komen? Ben kon zich helemaal inleven in de rustgevende Boeddhistische mantramuziek op de achtergrond. Of brachten de talismannen hem geluk? Nochtans speelde hij vooral met een heel uitgebreide familie, die heel veel graan had verzameld. Hoe dan ook, een dikke proficiat voor Ben!

Ben is sinds het begin een trouw lid van de spellenclub. Maandelijks doet hij mee met het uitproberen van nieuwe spellen. Maar een Carcassonne met heel wat uitbreidingen blijft een van zijn favorieten.