999 Open; nieuwe ronde, nieuwe kansen

In 2016 introduceerde wij het 999 Games Open toernooi, dat uit een reeks kleine toernooien bestaat. Deelnemers kunnen het hele jaar punten verzamelen door spellen van 999 Games in toernooiverband te spelen. De te spelen spellen verschillen per periode.
Iedere 2 maanden staan er 2 nieuwe spellen centraal en het is weer tijd voor de volgende ronde! Heel juli en augustus staan de 999 Open toernooien in het teken van het abstracte spel Qwirkle en het spannende rollenspel Machiavelli.
 

In deze maanden mogen spellenverengingen, winkels en cafés zoveel toernooien organiseren als ze willen. De spelers die daaraan meedoen, verdienen daar punten mee. Deze tellen voor de ranking die wij online bijhouden.
De top 8 van de ranking en 4 door 999 Games uitgenodigde spelers spelen de finale op het Spellenspektakel in Eindhoven!

Qwirkle is een abstract familiespel voor het hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Wie scoort de meeste punten? Qwirkle bevat geen speelbord, maar kan op elk oppervlak worden gespeeld. Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan 15 spellenprijzen gewonnen!

In plaats van Qwirkle kunnen de varianten Qwirkle Cards en Qwirkle Cubes ook gespeeld worden tijdens de Open-toernooien.

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen. 
Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief en een priester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen. Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde uitsluiten, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1.
Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!
In plaats van het basisspel Machiavelli (Deluxe) kan je de uitbreidingen De Donkere Landen en De Donkere Figuren ook gebruiken tijden de Open-toernooien.

Benieuwd naar het huidige klassement of naar een toernooi bij jou in de buurt? Klik hier.

Zelf een Open-toernooi organiseren? Stuur een mailtje naar bcalis@999games.nl.

999 Games wenst iedereen veel succes!