999 Openingstoernooi 2017

Op woensdag 11 januari organiseerde spellenclub Spelfort haar openingstoernooi en tevens het eerste 999 Games Open-toernooi van 2017. Spelfort zette het jaar goed in met de klassieker der klassiekers van de nieuwe generatie gezelschapsspellen: Catan.

Negen enthousiaste Catan-spelers gaven het beste van zichzelf. Kevin Beeckmans-Cop was met 2 overwinningen op rij de eindwinnaar. Jarka Keysers eindigde als tweede en veroverde bij haar tweede toernooideelname haar eerste podiumplaats. De strijd om de derde plaats was erg spannend… Zo  spannend dat deze eindigde in een gelijkstand tussen Jonathan Huysmans en Glenn Sarton. Glenn deed voor het eerst mee aan een 999 Games Open-toernooi: over een sterke start gesproken!

Kevin heeft niet onmiddellijk een favoriete tactiek: "In Catan is het, naast de nodige portie geluk, belangrijk om zo goed als je kunt te spelen met de middelen die je hebt. Elk spel verloopt anders: welke grondstoffen zijn schaars of juist rijkelijk aanwezig? Waar trekken de medespelers naartoe?"

Nieuwe spelers raadt hij aan om de plaatsing van de eerste dorpen goed te kiezen. "Zet jezelf bij getallen die vaker gegooid worden (bijv. 6 en 8) en het liefst zo dat je verschillende grondstoffen kunt verkrijgen. Vergeet niet dat een extra dorp naast dat het een punt oplevert ook extra inkomsten aan grondstoffen betekent. Probeer dus snel uit te breiden. En de laatste tip? Goed dobbelen ;-)"