Dodelijke Dilemma’s is een partyspel voor volwassenen boordevol zwarte humor. Het spel is geschikt voor voor 3-13 spelers.

Eén speler is de conducteur en moet kiezen in welke richting hij zijn op hol geslagen, moordzuchtige tram heen stuurt. De andere spelers spelen hun kaarten en discussiëren op het scherpst van de snede om de conducteur te overtuigen hun leven te sparen en iedereen op het andere spoor te veroordelen tot een gruwelijk ongeluk. Bij hun eigen spoor leggen ze goedaardige schepsels, zoals een eenzaam katje dat net is geadopteerd. Aan het andere spoor leggen een duivels karakter. Robot Hitler bijvoorbeeld.

Het is aan de conducteur om als rechter/beul een oordeel te vellen over dit Dodelijke Dilemma en te beslissen welk spoor wordt platgereden. Het team dat de tramrails heeft gelegd die gespaard is gebleven, wint de ronde!
Het spel bevat 500 kaarten, waaronder de schuldige en onschuldige spoordelen en kaarten met interessante plotwendingen als ‘zijn geest zal je altijd blijven achtervolgen’, die de dilemma’s nóg moeilijker maken. Het artwork (en de gitzwarte humor) komen uit de koker van de populaire webcomic Cyanide & Happiness.

Vanaf 18 jaar | 15-30 minuten | 3-13 spelers