Verover met jouw stam de grote vlaktes van de oertijd! In dit spel moet je met jouw stamleden in elke vlakte van het speelbord de meerderheid krijgen. Je begint met voorzichtige stappen vanuit je persoonlijke grot, maar legt al gauw met getemde dieren grote afstanden af op zoek naar vruchtbare grond en bronwater. Wie het slimst meerderheden per vlakte vormt, wint!

In dit spel win je punten door per grasvlakte het grootste aantal velden met eigen stampionnen te claimen. Per beurt zet je een stampion op een leeg veld naast een van je eigen grotfiches of eerder gezette pionnen. Zodra je een pion op een veld met een dierensymbool zet, pak je een fiche met het betreffende symbool. Dit fiche mag je bij een volgende beurt inzetten. Je pion van die beurt mag dan met het paard een veld verder springen, met de adelaar over een berg vliegen of met de beer pionnen van de andere speler wegduwen.

Great Plains is een toegankelijk en snel spel voor twee spelers. Het modulaire bord zorgt ervoor dat elk potje weer anders is. Wie wordt de heerser over Great Plains?