Vind samen de juiste dierkaart! In deze diereneditie van Similo moet je uit 12 dierkaarten het juiste dier achterhalen. Per beurt geeft de spelleider een hint met een nieuwe dierkaart. Daarna wijs je de dieren aan waarvan je zeker weet dat dit niet de juiste dieren zijn. Alleen als je de hints snapt, kun je Similo winnen.

Similo: Dieren is een coöperatief deductiespel. Je moet samenwerken om het juiste dier te vinden. De spelleider mag met eigen dierkaarten alleen aangeven of het juiste dier met de nieuwe kaart verschilt of juist overeenkomt. Daarna wijs je aan welke dieren afvallen. Als je een hint verkeerd opvat en per ongeluk de juiste kaart aanwijst, heeft iedereen verloren.

Net als Similo: Sprookjes en Similo: Historie is ook Similo: Dieren een makkelijk te leren spelletje. Door de korte tijdsduur en de handige verpakking is Similo overal te spelen. Net als bij de andere delen zijn de kaarten voorzien van vrolijke en prachtige illustraties. Alle delen van Similo kunnen met elkaar worden gecombineerd voor meer uitdaging.