Wizard: Het Dobbelspel… De internationale doorbraak van een Nederlandse spellenbedenker!

Tijdens het Spellenspektakel zal de maker van Wizard: het Dobbelspel, Daan Kreek, zelf aanwezig zijn om zijn spel te demonstreren. Wat zo bijzonder aan Wizard: Het Dobbelspel is, is dat deze Nederlandse titel ook in het buitenland wordt uitgegeven. Het Duitse bedrijf Amigo, ook wel bekend als de ontwikkelaars van Beverbende, Halli Galli en 1000 Bommen en Granaten, heeft het spel van Daan in Duitsland op de markt gezet.

Volgens Daan kwam 999 Games-directeur Michael Bruinsma bij hem met het idee om iets in te sturen voor een internationale wedstrijd voor spellenbedenkers. Aan de hand van deze wedstrijd, de “Premio Archimede” in Venetië, kwam hij met zijn nieuwe dobbelspel in contact met Amigo. “Het kaartspel Wizard is waarschijnlijk het bestverkopende spel van Duitsland sinds jaren. Toen Amigo een voorstel deed om mijn spel als dobbelvariant van Wizard te introduceren, zei ik meteen ja!”, aldus Daan.

Daan is geen onbekende bij 999 Games. Zo ontwikkelde hij eerder het spel Picture Party. “Ik heb inmiddels ruim 20 concepten ondergebracht bij uitgevers. Dit was voornamelijk bij Duitse bedrijven, maar ook 999 Games heeft inmiddels 3 van mijn spellen uitgegeven. Volgend jaar komt er een kaartspel van mij uit bij de Duitse uitgever Zoch en ik hoop dat 999 Games dat spel niet veel later in Nederland zal uitbrengen”, zegt Daan.

Op het Spellenspektakel staat Daan op het Auteursplein om een aantal van zijn spellen te promoten en te verkopen. “Ook zal ik op afgesproken tijden op de stand van 999 Games Wizard: Het Dobbelspel demonstreren en desgewenst signeren. Ik zie ernaar uit!”, zegt Daan tot slot.