Benieuwd naar een snel en simpel spelletje om de avond mee te beginnen? Wij serveren je graag een paar voorafjes voor een heerlijke avond vol speelplezier!

Iedereen die van spellen houdt, kent dit fenomeen: er is nog een half uurtje voor het eten of na een lange spellenavond, en iedereen wil dan nog wel iets korts doen. Vaak wordt er naar reactiespelletjes als SET en Vlotte Geesten gegrepen. Maar wist je dat er ook strategische, korte spellen bestaan?

Eight-Minute Empire laat je namelijk de (fantasie)wereld veroveren in minder dan een kwartiertje. Dat noemen we nog eens kort! Maar hoeveel tactiek en strategie kan er nou in zo’n compact spelletje zitten? Nou, heel veel dus! Iedereen begint met een aantal legers op het kleine speelbordje, die je kunt verplaatsen. Daarmee probeer je in zoveel mogelijk gebieden de meerderheid te halen. Dat klinkt eenvoudig, maar er zijn wat haken en ogen…

In je beurt kies je steeds een kaart, die uit 2 delen bestaat: een product en een actie. De actie voer je uit en de grondstof bewaar je tot het einde van het spel (hoe meer gelijke, hoe meer punten). Maar nu komt het, de eerste kaart in de rij is gratis en de volgende worden steeds duurder. En natuurlijk liggen de voor jou nuttige kaarten nooit vooraan. Om de zaak nog ingewikkelder te maken, je kunt tijdens het spel geen geld verdienen. Je moet het dus doen met wat je aan het begin van het spel krijgt. Na een bepaald aantal ronden is het spel afgelopen en wint de speler met de meeste punten (meerderheden en grondstoffen).

Klinkt het als een spel van 2 uur? Jazeker, maar dit gebeurt dus allemaal in dat genoemde kwartiertje. Eight-Minute Empire is dus het intensiefste korte spelletje dat je kunt spelen. Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd die van veroveringsspellen houden!