Dus jij speelt wel een aardig potje Catan? Blok 22 september dan in je agenda. Dan organiseert het FBJS/BFVS in samenwerking met 999 Games het Belgisch Kampioenschap Catan 2019. Op dit toernooi wordt bepaald wie zich dit jaar de heerser van Catan mag noemen en later dit jaar België mag vertegenwoordigen op het EK Catan. 

Net als op ieder officieel Catan Kampioenschap wordt er bij het BK uitsluitend met het Catan basisspel gespeeld. De uitbreidingen laten we dus thuis. Elke deelnemer speelt drie ronden waarna de vier beste spelers doorgaan naar een laatste finalepotje. Alle finalisten vallen in de prijzen en de nummers 1 en 2 plaatsen zich ook nog voor het EK.

We raden je aan om je op voorhand in te schrijven om zeker te zijn van een plekje. Dat kan tot en met vrijdag 20 september via deze link: http://fbjs.be/Home/InschrijvingenCatan

Vind je Catan geweldig en heb je zin in een gezellige middag? Geef je dan nu op en laat zien dat jij de beste Catan-speler bent! Meer info omtrent o.a. het verloop van de dag, het reglement, de inschrijvingsprocedure enzovoorts vind je op de website  www.fbjs.be

Datum
22 September 2019

Locatie
Refter Gemeentelijke Basisschool Dijkstein, Maanhoeveweg 33, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Tijd
Aanvang om 10:00 uur

Meer informatie via
 http://fbjs.be/

Nog even oefenen?

Twee jaar geleden werd het EK Catan in Barcelona gehouden. Dit keer heeft 999 Games de eer om het EK te organiseren. In 2017 werd de Nederlandse Selma Dorrestein tweede op het EK. In deze video geeft Selma een aantal speeltips voor Catan. Het kan zeker geen kwaad deze te bekijken als voorbereiding op het BK.

Het EK Catan in Nederland

Mocht je het BK winnen of wordt je tweede, zorg dan dat je ook het weekend van 9 en 10 november vrijhoudt. Op het EK Catan, dat dit jaar in Nederland plaatsvindt, word je 3 dagen samen met 39 andere deelnemers ondergebracht in het Hampton hotel in Utrecht. Op het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van Nederland (en dit jaar voor het eerst in Utrecht) ga je het toernooi spelen. In de avond heb je tijd om ook bij andere spellen aan te schuiven. Op zondag volgt een excursie en de finale.