BK Marco Polo en BK Regenwormen in Zedelgem

Tijdens het feestweekend "Spelen op Zolder" werden zowel het Belgisch Kampioenschap Marco Polo als het BK Regenwormen gehouden.

De deelnemers begonnen om 10.30 uur. Het Marco Polo-toernooi werd over 3 ronden gespeeld. Na 2 sessies waren er nog 3 personen die beide spellen gewonnen hadden. Dit waren Jan Verheyen, Gunther Jonckers en Kimberly Deketelaere. In de laatste ronde zaten Jan en Gunther aan dezelfde tafel. De tafel van Kimberly was eerder klaar. Zij kwam in haar laatste spel 2 punten te kort om haar derde spel te winnen en eindigde zo op een tweede plaats.

De laatste ronde was rond 19.00 uur klaar. Aan de tafel van Jan en Gunther was het zeer spannend. Uiteindelijk eindigde Jan gedeeld eerste, samen met een andere speler. Zo werd Jan uiteindelijk de winnaar van het BK. Tweede werd Nico Wellemans. Hij won zijn laatste 2 spellen en was tweede in de eerste ronde. Hij eindigde net voor Kimberly omdat hij een beter puntensaldo had. Gunther Jonckers eindigde helaas vierde, ondanks zijn voorsprong aan het begin van de finale.

Helaas is Jan verhinderd voor het internationaal kampioenschap op 14 oktober in Essen, Nico zal België vertegenwoordigen.

Bij Regenwormen werden gedurende de namiddag 4 voorronden gespeeld. De winnaar van elke ronde ging rechtstreeks door naar de finale. Op deze manier eindigden vier deelnemers aan de finaletafel. Dit waren: Mechtild Sebrechts, Marion Schepens, Arnold Strubbe en Melissa Delva.


Marion werd kampioen, Mechtild werd tweede en Arnold derde. De vierde plek was voor Melissa. Marion, de officiële winnares, kan niet op het WK aanwezig zijn. Ook hier zal de tweede plek, Mechtild, België op 18 maart in Munchen vertegenwoordigen.