Woodlandmages openden op 4 juni 2016 de deuren voor hun evenement Boardgameday XL. Zij organiseerden twee toernooien: een 999 Games Open-toernooi en een Saboteurtoernooi.

Het Saboteurtoernooi was een voorronde voor het Belgisch Kampioenschap Saboteur, dat in september plaatsvindt. Deelnemers konden alvast aan de speelmatten en de promokaart wennen die tijdens het spel zullen worden gebruikt. De promokaart stelt een hebberige dwerg voor, die al het goud voor zichzelf houdt en niet met andere dwergen deelt. Alle deelnemers kregen na afloop een promokaart mee om thuis te kunnen oefenen.

Om 9 uur werd met het 999 Games Open-toernooi gestart, waarin Port Royal de hoofdrol speelde. Dit ging in verschillende ronden door tot 17:30 uur. Er waren 22 deelnemers, waarmee dit het 999 Games Open-toernooi met de meeste participanten tot nog toe is.

Het Saboteurtoernooi begon iets na 16:00 uur. Ook hier was de opkomst boven verwachting. Het gerucht ging dat de bedenker van Saboteur Frederic Moyersoen langs zou komen door een post die hij op Boardgamegeek deed. Dit heeft bijgedragen aan de hoeveelheid inschrijvingen. Het totaal aantal deelnemers aan dit toernooi was 43.

Beide finales vonden tegelijk plaats. Na een nek-aan-nekrace met veel plezier werden de winnaars gekroond. Niall Schepers werd winnaar van het 999 Games Open-toernooi en wordt op de foto door de finalisten gedragen. Op de andere foto zijn winnaar Maarten Schaep (in geel T-shirt) en de finalisten van het Saboteurtoernooi te zien.