De zon laat zich langzamerhand weer vaker en langer zien. Dat betekent minder binnen zitten en vaker naar buiten. Hoewel de meeste spellen binnen gespeeld worden, kunnen er ook genoeg spellen mee naar buiten. Op een heerlijke lentedag in de buitenlucht een gezellig spel spelen, is wat ons betreft de ideale combinatie!

Natuurlijk is niet elk spel even handig om mee naar buiten te nemen. Je zal niet zo snel naar buiten gaan met Catan inclusief uitbreidingen om even een potje te spelen. We zien je ook niet zo snel Carcassonne naar een terrasje meenemen. Simpelweg omdat zulke spellen te groot zijn en daarbij ook nog eens veel attributen bevatten. Het is wel heel goed mogelijk om kleinere spelletjes mee te nemen om op bijvoorbeeld een terrasje te spelen. Kaartspellen zijn ideaal om mee te nemen en in dit prachtige weer buiten te spelen. Wij lichten er 3 voor je uit: Saboteur, Boonanza en Dieven!

Saboteur kan al met 3 spelers en maximaal 10 spelers worden gespeeld. Bij Saboteur geldt: hoe meer mensen er meespelen, hoe leuker het spel is. Een echt gezelschapsspel dus! Alle spelers krijgen een eigen rol. Dit kan een goudzoeker zijn of een saboteur. Bij Saboteur draait het er om dat de goudzoekers bij het goud komen en de saboteurs dat proberen te voorkomen. Het ideale aan Saboteur is dat het een klein compact spel is met eenvoudige spelregels. Het kan snel en met veel spelers gespeeld worden. Saboteur staat gegarandeerd voor een heleboel gezelligheid. Bekijk de trailer >>

Boonanza is een interactief spel. Er komen veel factoren bij kijken. Zo heb je geluk, maar ook een goede strategie nodig. Al met al draait het vooral om goed handelen. Boonanza kun je met 3 tot 5 spelers spelen. De spelregels zijn eenvoudig, waardoor je snel aan het spelen bent. Boonanza is een heel bekende titel, die al in 2002 is gepubliceerd. Tot de dag van vandaag is het spel enorm populair. Bekijk de trailer >>

Dieven! is een vlot spel, waarbij het vooral draait om tactiek. Alle spelers zijn dieven die zoveel mogelijk geld moeten verzamelen. Ze moeten wel rekening met de politie houden, want die pakt de speler met het meeste geld op. Wie eindigt er met het meeste geld? Een potje Dieven! duurt niet langer dan 20 minuten, wat het ideaal maakt voor even tussendoor. Er kunnen 6 spelers tegelijk aan Dieven! meedoen. Dieven! zit in een klein compact doosje en bevat uitsluitend kaarten. Daardoor is het heel geschikt om mee te nemen.